Verven en vilten

02-11-2018 10:00  tot   03-11-2018 16:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Verf een regenboog van wol en zijde voor het vilten van een groot doek

Het doel van deze dagen is het verven van wol en zijde materialen met meerdere kleuren tegelijk in één verfbad: het regenboogverven. 

Hierbij ligt de accent vooral op hoe de materialen  samen in de verfketel gelegd kunnen worden, de verftechniek met synthetische zuurfixerende kleurstoffen en een stukje kleurenleer: wat kleuren met elkaar doen in de verfketel.

Het resultaat is een grote prachtige geverfde zijden lap met bijpassende wol en wol/zijde. De volgende dag wordt hiermee een doek gevilt (voor een hes o.i.d.) waar speciale aandacht wordt gegeven aan het op kleur leggen van de materialen, kleurovergangen en kleurcontrasten. 

Ook is er de mogelijkheid om al gevilt werk te verven om het verschil te zien en ervaren tussen het vóóraf verven van materialen en  het achteraf verven van je viltwerk.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.