Verven en vilten

11/02/2018 10:00  to   11/03/2018 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Verf een regenboog van wol en zijde voor het vilten van een groot doek

Het doel van deze dagen is het verven van wol en zijde materialen met meerdere kleuren tegelijk in één verfbad: het regenboogverven. 

Hierbij ligt de accent vooral op hoe de materialen  samen in de verfketel gelegd kunnen worden, de verftechniek met synthetische zuurfixerende kleurstoffen en een stukje kleurenleer: wat kleuren met elkaar doen in de verfketel.

Het resultaat is een grote prachtige geverfde zijden lap met bijpassende wol en wol/zijde. De volgende dag wordt hiermee een doek gevilt (voor een hes o.i.d.) waar speciale aandacht wordt gegeven aan het op kleur leggen van de materialen, kleurovergangen en kleurcontrasten. 

Ook is er de mogelijkheid om al gevilt werk te verven om het verschil te zien en ervaren tussen het vóóraf verven van materialen en  het achteraf verven van je viltwerk.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.