Een les volgen bij Hawar

In al onze lessen vinden wij het belangrijk dat er aandacht is voor de ontwikkeling van het persoonlijke creatieve proces van de deelnemer. Of het nu gaat om een masterclass of een workshop, de inhoud van een les wordt door de docent zoveel mogelijk verbonden met uw eigen ontwikkeling. Wij geloven erin dat u zo het meeste kunt leren.

In een Masterclass staat het creatieve proces van de docent en diens toepassing van bepaalde textieltechnieken centraal. Indien nodig leert u de benodigde technieken, maar basiskennis is vaak een vereiste. De docent is (internationaal) werkzaam in het textiele vakgebied en heeft zodoende veel specifieke ervaring. Het resultaat is vaak meerdere eindresultaten en proeven. Een masterclass is het meest geschikt voor hen die een creatieve ontwikkeling willen doormaken en al ervaring hebben met de benodigde technieken.

In een Workshop staan één of meerdere textieltechnieken of de combinatie daarvan centraal. Met de textieltechniek(en) kunt u vaak volledig uw eigen gang gaan onder begeleiding van de docent, maar het is ook mogelijk om terug te vallen op een meer schoolse leerlijn. Door de docent zult u ook bij een workshop worden gestimuleerd om aandacht te besteden aan de vormgeving. Zodoende ontstaat een of meerdere proefstukken. Workshops zijn geschikt voor hen die een techniek willen doorgronden, maar ook voor beginners of voor hen die verbreding zoeken een goede start.

Een Cursus is een serie van meerdere workshop-dagen of -avonden verspreid over een langere periode. Bij cursussen wordt het lesprogramma uitgebreid met huiswerk, die in de periode tussen de lessen wordt gemaakt.

Onze workshop docenten zijn zeer ervaren en hebben specifieke en diepgaande kennis. Ze leiden u langs de punten die van belang zijn en elke docent doet dat op z'n eigen persoonlijke manier. Dankzij de uitgebreide didactische achtergrond van Hawar dragen wij veel zorg voor een goede kennisoverdracht. Wij willen dat onze studenten technieken en processen doorgronden, het gaat erom dat u begrijpt hoe het werkt en dat u het resultaat bewust kunt beïnvloeden.

De werkplaats van Hawar is totaal toegespitst op het textiele vakgebied en wordt al meer dan dertig jaar gebruikt voor het textiele ambacht en het lesgeven hierin. Er is genoeg ruimte voor iedereen om te kunnen doen wat in de workshop nodig is. Gereedschappen en hulpmaterialen voor alle mogelijke technieken zijn in voldoende mate aanwezig en voor materialen is de winkel van Hawar altijd dichtbij.