Een les volgen bij Hawar

De lessen bij Hawar gaan in op het maken van een bepaald werkstuk, op één of meerdere technieken of het vormgevingsproces en vaak een combinatie van het voorgaande. Dit is afhankelijk van het type les dat u volgt; een Masterclass, een Workshop of een Lab.

Een Masterclass wordt gegeven door een docent die zelf werkzaam is in het textiele vakgebied en veel ervaring heeft. De docent neemt u mee in een creatief proces en leert u gaandeweg benodigde technieken aan. De creatieve ontwikkeling staat centraal en resulteert in meerdere eindresultaten en proeven. Een masterclass is geschikt voor hen die echt een creatieve ontwikkeling willen doormaken en al ervaring hebben met de technieken.

Een Workshop staat veelal een combinatie van meerdere technieken centraal, dat geld ook voor workshops waarbij de techniek in de titel staat. Workshops worden gegeven door een expert op het gebied van de desbetreffende techniek. Door hen zult u ook bij een workshop worden gestimuleerd om aandacht te besteden aan de vormgeving. Een mooi proefstuk werkt inspirerend en is iets waar je later op terug grijpt.Workshops zijn geschikt voor hen die een techniek echt willen doorgronden, maar ook voor beginners.

Een Lab is een kennismaking of opfrissing van bepaalde technieken en bijbehorende materialen, gegeven door ervaringsdeskundigen met zeer veel kennis van zaken. Een lab is dan ook veel goedkoper, maar duurt ook minder lang en u deelt het atelier met iets meer deelnemers. Een lab is geschikt voor zowel hen die iets nieuws willen proberen als diegene die graag weer een stapje wil maken met een bepaalde techniek of juist inspiratie wil opdoen.

Onze docenten zijn zeer ervaren en hebben specifieke en diepgaande kennis. Ze leiden u langs de punten die van belang zijn en elke docent doet dat op z'n eigen persoonlijke manier. Dankzij de uitgebreide didactische achtergrond van Hawar staan wij garant voor een goede kennisoverdracht. Wij willen dat onze studenten technieken en methoden écht doorgronden, het gaat erom dat u begrijpt hoe het werkt en dat u het resultaat bewust kunt beïnvloeden.

De werkplaats van Hawar is totaal toegespitst op het textiele vakgebied en wordt al meer dan dertig jaar gebruikt voor het maken van textiele producten en het lesgeven hierin. Er is genoeg ruimte voor iedereen om te kunnen doen wat in de workshop nodig is. Gereedschappen en hulpmaterialen voor alle mogelijke technieken zijn in voldoende mate aanwezig en voor materialen is de winkel van Hawar één verdieping lager.