Workshop: Shibori & Indigo

11/19/2024 10:00  to   11/19/2024 16:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Shibori & Indigo (19 nov.)
Tickets on sale until: 11/19/2024
€ 125.00 125.0 EUR

Shibori en indigo, tussen orde en chaos

"Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles geplooid is"

(vrij naar K. Schippers)

De strepen van een zebra, golfjes in het zand, een wolkenlucht. Overal in de natuur zijn schijnbaar chaotische patronen zichtbaar die zich van microscopisch klein tot onvoorstelbaar groot herhalen. Shibori is een afbindtechniek waarmee je deze patronen kunt vastleggen op stof.

In deze workshop gaan we aan de hand van klassieke Japanse voorbeelden onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om natuurlijke patronen vast te leggen. Soms door flink veel controle uit te oefenen, soms door het helemaal los te laten. De workshop is onderzoekend en experimenteel, maar met veel aandacht voor techniek. 

Nadat de stof is afgebonden wordt deze gekleurd in een indigo bad, ook deze verftechniek wordt uitgebreid behandeld in de workshop. Hoe bereik je de gewenste kleur blauw en hoe kun je er voor zorgen dat de stof netjes gelijkmatig kleurt.

Zoals gebruikelijk beginnen we de dagen om tien uur met een kop koffie of thee en staat er tussen de middag  een heerlijke lunch op tafel.

In deze workshop is oefenmateriaal bij de prijs inbegrepen, niet het materiaal voor een groter werkstuk.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.