Workshop: Shibori & Indigo

19-11-2024 10:00  tot   19-11-2024 16:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Shibori & Indigo (19 nov.)
Inschrijven kan tot: 19-11-2024
€ 125,00 125.0 EUR

Shibori en indigo, tussen orde en chaos

"Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles geplooid is"

(vrij naar K. Schippers)

De strepen van een zebra, golfjes in het zand, een wolkenlucht. Overal in de natuur zijn schijnbaar chaotische patronen zichtbaar die zich van microscopisch klein tot onvoorstelbaar groot herhalen. Shibori is een afbindtechniek waarmee je deze patronen kunt vastleggen op stof.

In deze workshop gaan we aan de hand van klassieke Japanse voorbeelden onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om natuurlijke patronen vast te leggen. Soms door flink veel controle uit te oefenen, soms door het helemaal los te laten. De workshop is onderzoekend en experimenteel, maar met veel aandacht voor techniek. 

Nadat de stof is afgebonden wordt deze gekleurd in een indigo bad, ook deze verftechniek wordt uitgebreid behandeld in de workshop. Hoe bereik je de gewenste kleur blauw en hoe kun je er voor zorgen dat de stof netjes gelijkmatig kleurt.

Zoals gebruikelijk beginnen we de dagen om tien uur met een kop koffie of thee en staat er tussen de middag  een heerlijke lunch op tafel.

In deze workshop is oefenmateriaal bij de prijs inbegrepen, niet het materiaal voor een groter werkstuk.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.