Tweedaagse: "Wandpaneel vilten"

11/16/2024 10:00  to   11/17/2024 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Tweedaagse: Wandpaneel vilten (16 en 17 nov.)
Tickets on sale until: 11/16/2024
€ 295.00 295.0 EUR

Wandpaneel vilten

met Nora van Klingeren

Odoo CMS - een grote afbeelding


In twee dagen gaan we een wandpaneel van vilt maken. 

We doorlopen de verschillende stappen van voorbereiding (plan maken, keuzes maken in maten, voorbereiding zoals het maken van halfproducten (verven van zijde, maken van half vervilte wol e.d.) en dan natuurlijk de uitvoering, het maken van het vilt door een groot doek of  verschillende kleinere doeken te maken, het maken van het frame en het uiteindelijk opspannen en bevestigen van de doeken op het frame.

Voorafgaand aan de workshop wordt gevraagd een plek te kiezen waar het wandpaneel/ wandpanelen moeten komen te hangen en maten en foto’s van de plek/ruimte mee te nemen.

Odoo CMS - een grote afbeelding
Voorlopige opbouw van het programma:
Dag 1
Toelichting op een aantal werken
Aan het werk
Plan maken 
Verzamelen materialen/ voorbereiding materialen/ half fabrikaten
Start neerleggen
Dag 2
Neerleggen/ vilten/
Frame maken, opspannen en definitieve samenstelling bepalen

Éen doek wordt opgespannen op een houten frame. Dan heb je één wandpaneel. Met meer panelen kan je een samenstelling maken, in zijn simpelste vorm een tweeluik maar dat kunnen er natuurlijk ook veel meer worden. .
Prijs van materialen wordt ter plekke op basis van verbruik bepaald en de materialen waar je slechts weinig van gebruik zijn inbegrepen bij de prijs van deze Tweedaagse. 
Zo heb je de mogelijkheid om een rijk oppervlak te maken van wol en zijde en kun je zelfs de materialen verven in de kleur die je nodig hebt . Een spannend avontuur met een heel eigen wandpaneel als resultaat.
Deze tweedaagse workshop is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch
 Voor degene die graag eerst een dag zou willen werken aan een ontwerp en daar eventueel een klein proefje van zou willen maken , organiseren we voorafgaande aan deze workshop op vrijdag een ONTWERPDAG met Harm Harms.
Neem contact op met Hawar om deze ontwerp-dag te bespreken en vast te leggen.
Odoo CMS - een grote afbeelding

Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.