Tweedaagse: "Wandpaneel vilten"

16-11-2024 10:00  tot   17-11-2024 16:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Tweedaagse: Wandpaneel vilten (16 en 17 nov.)
Inschrijven kan tot: 16-11-2024
€ 295,00 295.0 EUR

Wandpaneel vilten

met Nora van Klingeren

Odoo CMS - een grote afbeelding


In twee dagen gaan we een wandpaneel van vilt maken. 

We doorlopen de verschillende stappen van voorbereiding (plan maken, keuzes maken in maten, voorbereiding zoals het maken van halfproducten (verven van zijde, maken van half vervilte wol e.d.) en dan natuurlijk de uitvoering, het maken van het vilt door een groot doek of  verschillende kleinere doeken te maken, het maken van het frame en het uiteindelijk opspannen en bevestigen van de doeken op het frame.

Voorafgaand aan de workshop wordt gevraagd een plek te kiezen waar het wandpaneel/ wandpanelen moeten komen te hangen en maten en foto’s van de plek/ruimte mee te nemen.

Odoo CMS - een grote afbeelding
Voorlopige opbouw van het programma:
Dag 1
Toelichting op een aantal werken
Aan het werk
Plan maken 
Verzamelen materialen/ voorbereiding materialen/ half fabrikaten
Start neerleggen
Dag 2
Neerleggen/ vilten/
Frame maken, opspannen en definitieve samenstelling bepalen

Éen doek wordt opgespannen op een houten frame. Dan heb je één wandpaneel. Met meer panelen kan je een samenstelling maken, in zijn simpelste vorm een tweeluik maar dat kunnen er natuurlijk ook veel meer worden. .
Prijs van materialen wordt ter plekke op basis van verbruik bepaald en de materialen waar je slechts weinig van gebruik zijn inbegrepen bij de prijs van deze Tweedaagse. 
Zo heb je de mogelijkheid om een rijk oppervlak te maken van wol en zijde en kun je zelfs de materialen verven in de kleur die je nodig hebt . Een spannend avontuur met een heel eigen wandpaneel als resultaat.
Deze tweedaagse workshop is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch
 Voor degene die graag eerst een dag zou willen werken aan een ontwerp en daar eventueel een klein proefje van zou willen maken , organiseren we voorafgaande aan deze workshop op vrijdag een ONTWERPDAG met Harm Harms.
Neem contact op met Hawar om deze ontwerp-dag te bespreken en vast te leggen.
Odoo CMS - een grote afbeelding

 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.