Zomerweek: "Ontwerpen"

08/05/2024 14:00  to   08/09/2024 13:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Zomerweek met Eke Krug (5-9 aug)
Tickets on sale until: 08/05/2024
€ 495.00 495.0 EUR

Odoo CMS - een grote afbeelding

Zomerweek Ontwerpen - van idee naar doen

Vormgeving, dat is waar het deze week om draait. Een ontwerp maken en uitvoeren, dat is de gedachte. Van tevoren kan je je gedachten laten gaan over wat je wilt en welke materialen je graag wilt verwerken. Kijk bij je voorraad wat je denkt dat bruikbaar is en leg combinaties klaar en kijk ernaar. Zoek afbeeldingen of maak zelf schetsen die je uit wilt werken in stof. Zo kom je met ideeën en materialen binnen en kan er gewerkt gaan worden aan een ontwerp.

Op dag één maken we een eerste stap naar een ontwerp. We onderzoeken een aantal manieren om tot een start te komen, dat wil zeggen,  een concept van waaruit je kunt beginnen.

Je tekent het plan in grote lijnen uit en daarna maak je een moodboard, een verzameling van kleuren en materialen die je wilt gaan gebruiken en/of bereiken. 

Daarmee kan je aan het werk. Je gaat gericht je stoffen bewerken en de verschillende onderdelen van je beeld opbouwen. Belangrijk deze week is kijken, kijken, kijken en voelen. En ook een andere weg in durven te slaan. Soms kom je al werkend heel andere dingen tegen dan waaraan je in eerste instantie hebt gedacht. Onderzoek hoe dat voor jou voelt en of je het mee wil nemen in je werk. Experimenteer met de mogelijkheden die je ziet om tot een voor jou goed ontwerp/verhaal te komen.

Gedurende de week worden er extra materiaaltechnieken aangereikt. Zo worden de mogelijkheden binnen je ontwerp nog groter. Laat je verrassen door het proces, niets staat van tevoren vast. Aan het eind van de week is het waarschijnlijk nog helemaal niet klaar, maar je bent op weg en kan verder.


Materiaalgebruik

Deze workshop is inclusief basismaterialen voor de proeven die u 's morgens maakt  en daarbij  kunt u de in het atelier aanwezige materialen en gereedschappen zoals verf, inktense potloden, krijt,  stofjes, draadjes, de gelliplate , naai- en punchmachine  en nog veel meer gebruiken. Maar u krijgt van de docent ook een mee te nemen materialenlijst want het is  belangrijk om materialen waar u graag mee werkt mee te nemen.

 

Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke  lunch verzorgd.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.