Zomerweek: Draadjes met Marriet

08/06/2018 08:00  to   08/10/2018 09:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount

Een week lang werken met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt.

Thema's deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van verdwijnvliezen en o.a. paardenhaar , werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden.

Mariet neemt heel veel inspirerende werkstukken mee waaronder de werkstukken die ze in Vezel heeft beschreven want ook met die projecten kunt u aan de slag gaan.

Ook kunt u uw eigen projecten die niet af zijn of waarmee u vastliep, meenemen en kunt u met hulp van Mariet gaan werken aan de afronding.

In deze week is Harm aanwezig om zo nodig te helpen met het verven van materialen die u wilt gebruiken.

Mariet geeft les op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 9.30 tot 12.30.  Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of een groter werkstuk maar u kunt ook op pad gaan en de " Open Stal' kunstroute bezoeken of één van de andere evenementen die deze zomer worden gehouden in Friesland.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken.                                                                                                                        Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met Mariet  besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren.

Behalve op maandag wordt er iedere dag om half één een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door Paco en met de lunch wordt de week ook afgesloten op vrijdag.                          

Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Deze workshop is exclusief materialen, die u zelf mag meenemen maar ook kunt aanschaffen in de Hawar-winkel.


Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen worder er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.