Vilt 4-daagse

10/29/2021 10:00  to   01/28/2022 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Wil je de kwaliteit van je viltwerk en je persoonlijke viltmogelijkheden nog verder verhogen?

Schrijf je dan in voor de Vilt- 4 daagse verdieping van Hawar, gegeven door Adrian Salomé

Harm Harms heeft al z'n viltkennis vertaald in lesmodules en samen met Adrian Salomé een nieuwe verdiepende cursus Vilten ontwikkeld. We zijn erg blij met Adrian als nieuwe vaste docent vilten bij Hawar. De cursus was ook in 2019 al een groot succes en staat dus ook voor 2020 weer geprogrammeerd. 

De speciaal voor en door Hawar ontwikkelde verdiepende viltcursus duurt vier dagen.


Over de docent

Adrian is opgegroeid met vilt; haar moeder hoort bij de eerste generatie viltdocenten in Nederland. Adrian zelf studeerde aan Kunstacademie Minerva in Groningen, waar ze niet alleen is opgeleid tot beeldend kunstenaar maar ook tot eerstegraads docent Textiele Werkvormen. Een textielvrouw in hart en nieren en een zeer prettige en ervaren docent.

Haar eigen werk wordt regelmatig geëxposeerd. Tijdens de cursus leer je de technieken die je in de mooie werken van Adrian als voorbeeld kan zien. 


Over de cursus

Deze verdiepende cursus biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op de technieken die bij de basis cursus al behandeld zijn. Het gaat dan om:

  • Kennis van de verschillende wol soorten: meer over de Micron, de verschillen in krimp en oppervlaktestructuur en de viltgeschiktheid voor objecten of kleding en het beeldende effect. 

  • Leren spelen met kleur: versterken of afzwakken van kleur, kleuren mengen en in lagen opbouwen zodat je van te voren kunt bedenken wat er in het viltwerk gaat gebeuren.

  • Verschillen in rek, richting en krimp: dun, dunner, dunst. Speciaal voor kleding en lichtobjecten.

  • Reliëf en 3D-technieken: meerdere mallen inpakken en stapelen.

  • Viltbewerken: op traditionele wijze vilt bewerken naar aanleiding van traditionele motieven zoals Shirdak, reliëftechniek van Akòs en een Yurt-tas.

Aan het einde van deze cursus (4 dagen) heeft iedere cursist, naar persoonlijke voorkeur, een uitbreiding op het eigen archief.

Het doel van deze cursus is het motiveren tot het maken van verdere experimenten en werkstukken naar eigen inspiratie. 


Data

 

les 1: 29 oktober

les 2: 26 november

les 3: 28 januari

les 4 :  4 maartShare this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.