Themaweek: Sits & Bloemen

06/06/2017 04:00  to   06/10/2017 11:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
No tickets available, the on sale period has passed.


Geïnspireerd door de tentoonstelling in het Fries Museum over Sitsen organiseert Hawar dit jaar een themaweek over het hoofdmotief van de sits; de bloem. Een week lang staat alles in het teken van bloemen, bloemmotieven en bloemvormen.

 

Wat gebeurt op de verschillende dagen in de bloemenweek:

Dinsdag en woensdag (6 en 7 juni)  gaan we bloemstillevens maken met Marieke Smink

Donderdag (8 juni) geeft Berry Rutjes les in het maken van zijden bloemcorsages

Vrijdag (9 juni) gaan we tulpen breien met Constance Willems

Zaterdag (10 juni) maken we ecoprints met Minka de Weerd

Net zoals afgelopen jaar met de Japanweek kan ook in de Bloemenweek weer op de afzonderlijke dagen ingeschreven worden of voor de hele week.

De bloemstillevens van Marieke Smink worden gemaakt door stoffen, garens en draden in verschillende lagen met elkaar te verbinden. Speciaal voor de bloemenweek gaan we dit keer ook met sits stoffen aan de slag en gebruiken we de prachtige bloemmotieven hiervan. Maar we gaan ook aan de slag met transfer, de punch- en naaimachine en indien gewenst met druktechnieken. Natuurlijk kunt u een bloemstilleven maken voor aan de wand maar u kunt er ook uw jeansjasje of - broek mee versieren !


Natuurlijk kan in een bloemenweek het verven met planten niet ontbreken. 

Op zaterdag 9 juni verzorgt Minka de Weerd een workshop 'T-shirt met eco-print' bij Hawar.Met bladeren (die om die tijd in ruime mate voorhanden zijn) en in combinatie met ijzer zullen we van de bladeren afdrukken maken op textiel. Daarbij zullen we werken met shirts/kleding/stoffen, die door de deelnemers zelf meegebracht worden. Dus heb je saaie shirts, shirts/sjaals waar een vlekje op zit, shirts die al lang ongedragen in je kast hangen, neem het mee en tover het om in een uniek shirt, dat je weer met plezier zult dragen! Belangrijk is dat het kleding voor het grootste deel uit plantaardige materialen bestaat: linnen, katoen, viscose, ramie.De workshop geeft voldoende handvatten om ook zelf thuis met deze techniek aan de slag te gaan!

Laat je verrassen door wat de natuur te bieden heeft en hoe het wonderlijke proces zijn sporen achterlaat op je kleding.


Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.