Techniekavond: Kaarden, Spinnen en Twijnen

10/25/2017 19:00  to   10/25/2017 21:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Door middel van ´dobbelsteenbreien' leer je om op je eigen manier vorm te geven in breiwerk. Daarna improviseren we verder op de vormen die zijn ontstaan. Ervaar het bevrijdende gevoel om niet meer vast te zitten aan een patroon, maar op je eigen, speelse wijze te breien. Tevens leer je, omdat je ze op dat moment wilt toepassen, diverse breitechnieken.

De techniek avonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een techniek. De docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om met een nieuwe techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met een textiele techniek waar u al wat van weet en uit te proberen of een bepaalde techniek eigenlijk wel wat voor u is.

Op 25 oktober zal Mathilde Jongbloed u begeleiden van het reguliere breinen vanaf een patroon naar vrij breien en de mogelijkheden die dit biedt om zelf te gaan ontwerpen. 

 

Techniekavonden in 2017 - alle onderwerpen

Klik hier voor een overzicht van alle techniek avonden

25 januari - Transfer technieken met Marieke Smink
15 februari - Vilttechnieken met Harm Harms
15 maart - Spelen met punch - en naaimachine met Marieke Smink
26 april - Zijdeschilderen met Harm Harms
17 mei - Werken met transparante vliezen; soluties, solvy en ultra solvy met Mariet Rankenberg
28 juni - Vlechttechnieken met Esmé Hofman, Vlechtwerkvormgever
20 september - Kaarden, spinnen en twijnen met Mathilde Jongbloed
25 oktober - Freeform knitting met Mathilde Jongbloed
29 november - Vilten met de viltnaald met Marianne ten Bensel
13 december - Temari ballen maken met Mathilde Jongbloed

Heeft u zelf nog een leuk onderwerp waar u graag meer over zou willen weten of een techniek die u eens uit zou willen proberen, laat het ons weten!


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.