Techniekavond

01/25/2017 19:00  to   01/25/2017 21:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

In haar textielcollage's combineert Marieke Smink  allerlei materialen en technieken en maakt zo met kleuren, texturen en patronen één totaalbeeld. Hierin gebruikt ze ook veelvuldig transfertechnieken om afbeeldingen over te zetten op stof.
Deze avond deelt ze haar kennis hierover.

Odoo CMS - een grote afbeelding

De techniekavonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met en techniek, de docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om met een nieuwe techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met een textiele techniek waar u al wat van weet en uit te proberen of een bepaalde techniek eigenlijk wel wat voor u is. 

De eerste techniekavond op 25 januari nemen we een kijkje in de keuken bij Marieke Smink, en textiel kunstenares die veel gebruik maakt van verschillende manieren om beelden van papier over te dragen op stof en hier dan weer mee verder werkt in haar kunstwerken. Bent u benieuwd hoe ze dit doet en wat hier allemaal bij komt kijken, schrijf u in!

Odoo CMS - een grote afbeelding

Techniekavonden in 2017 - alle onderwerpen

Klik hier voor een overzicht van alle techniek avonden

25 januari - Transfer technieken met Marieke Smink
15 februari - Vilttechnieken met Harm Harms
15 maart - Spelen met punch- en naaimachine met Marieke Smink
26 april - Zijdeschilderen met Harm Harms
17 mei - Werken met verdwijnvliezen; soluvlies, solvy en ultra-solvy met Mariet Rankenberg
28 juni - Vlechttechnieken met Esmé Hofman, Vlechtwerkvormgever
20 september - Kaarden, spinnen en twijnen met Mathilde Jongbloed 
25 oktober - Freeform knitting met Mathilde Jongbloed
29 november - volgt binnenkort
13 december - Temari ballen maken met Mathilde Jongbloed

 

Heeft u zelf nog een leuk onderwerp waar u graag meer over zou willen weten of een techniek die u eens uit zou willen proberen, laat het ons weten! 


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.