Surfacing; Fold, Pleat, Form

08/28/2017 04:00  to  08/30/2017 11:00

Oldeberkoop,Netherlands

TicketBedragAantal
No tickets available, the on sale period has passed.

Vouw, plisseer en vorm

In deze masterclass zullen we gebruik gaan maken van verschillende methoden om met de hand en met de naaimachine te stikken en er zal gewerkt gaan worden met een smock- of plisseer machine. Al deze gereedschappen en technieken zullen gecombineerd worden om te ontdekken hoe organische vormen en strakke vouwen gebruikt kunnen worden om interessante oppervlakte  structuren te verkrijgen.

Verschillende ideeën welke door het ontdekken van de methoden en processen ontstaan zullen besproken worden, waarbij natuurlijk gebruik gemaakt wordt van verschillende bekende technieken die op deze zelfde principes berusten, shi-bori, smokwerk en origami bijvoorbeeld.

Vervolgens zullen simpele manieren om de stof te kleuren gebruikt worden om de verkregen vormen nog beter uit te laten komen.

Deze workshop kan heel goed gezien worden als een vervolg op de 2-daagse workshop met Caroline Bartlett.

De workshopdagen zijn van 10 tot 17 en tussen de middag wordt er een uitgebreide lunch geserveerd.

Materiaal zit niet bij de workshop inbegrepen.


Meer weten over Caroline en haar werk? Lees hier het artikel in de TextileArtist. 


 Deel dit evenement 

Blijf op de hoogte hierover

Meld u hier aan dan houden we u via email op de hoogte over deze gebeurtenis.

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag staat fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.