Stof verven, bewerken en verwerken

08/01/2022 14:00  to   08/05/2022 13:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Slow textile ,upcycle en recycle couture!

We gaan werken vanuit bestaande kledingstukken die je zelf mee neemt. We onderzoeken waarom je die nog in de kast hebt hangen. Wat maakt deze kleding nog aantrekkelijk en/of waarom trek je het niet meer aan? Wat is er nodig om dit kledingstuk weer een nieuw leven te geven? Welke aantrekkelijke elementen bewaren we, vestigen we de aandacht op, welke storende elementen halen we weg. Waar vervangen we dit door? En, we kunnen ook gaan knippen in breiwerk want Anne Marie heeft ook daarin veel expertise opgebouwd daarin door het project Zwol. 

Upcycle is het geven van meerwaarde aan een product door het een nieuw doel te geven. Recycle is het terugwinnen van een grondstof uit afval en het opnieuw voor gebruik geschikt maken ervan. 


Tijdens deze Zomerweek is er heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep. U wordt niet alleen geïnspireerd door de docent maar u inspireert ook elkaar. Als de groep klein is, is de locatie niet het atelier van Hawar, maar het atelier van Anne Marie in Zwolle. Dat is afgelopen jaar uitstekend bevallen omdat het lekker ruim en licht is en alles aanwezig is wat nodig is bij naaiwerkzaamheden zoals ritsen en garens.

Materiaal gebruik


Deze workshop is exclusief materialen en wordt gehouden in het heerlijke atelier van Anne Marie in Zwolle. In haar atelier is alles aanwezig wat maar nodig kan zijn, zoals ritsen, band , alle kleuren naaimachinegaren etc.

Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.


Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt.

Over Anne Marie

Anne Marie is een zeer artistieke kleermaakster en docent en heeft sinds jaren haar eigen bedrijf "Kunstzinnig textiel" in Zwolle. Ze is gespecialiseerd in creatief maatwerk en we kennen elkaar doordat ze af en toe zijde liet verven door Harm voor een heel speciale opdracht. Jarenlang ontwierp ze een kledinglijn voor kinderen van stoffen die nog ergens op de plank lagen. Die kinderkledinglijn heette "Hemmetjes en Haartjes".

Anne Marie won meermalen prijzen op internationale wedstrijden waarbij ze altijd bijzonder fraaie modellen ontwierp met behulp van materialen die doordat zij hun waarde zag, een tweede leven kregen.

Anne Marie is  één van de vrijwilligers van Vezel waarvoor ze prachtige artikelen schrijft over hergebruik en eigentijds veranderen van mooie oude kledingstukken.

Momenteel is Anne Marie ook de voorzitter van de branchevereniging van modeambachten.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.