Stof verven, bewerken en verwerken

07/25/2022 14:00  to   07/29/2022 13:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Zomerweek Ontwerpen - van idee naar doen

Vormgeving, dat is waar het deze week om draait. Een ontwerp maken en uitvoeren, dat is de gedachte. Van tevoren kan je je gedachten laten gaan over wat je wilt en welke materialen je graag wilt verwerken. Kijk bij je voorraad wat je denkt dat bruikbaar is en leg combinaties klaar en kijk ernaar. Zoek afbeeldingen of maak zelf schetsen die je uit wilt werken in stof. Zo kom je met ideeën en materialen binnen en kan er gewerkt gaan worden aan een ontwerp.

Je tekent het plan in grote lijnen uit en daarna maak je een moodboard, een verzameling van kleuren en materialen die je wilt gaan gebruiken en/of bereiken. 

Nu kan je aan het werk. Je gaat gericht je stoffen bewerken en de verschillende onderdelen van je beeld opbouwen. Belangrijk deze week is kijken, kijken, kijken en voelen.

Kijk wat er gebeurd als je aan het bouwen bent en voel of het goed is. Kijk naar je kleuren, lijnen en vlakken, de compositie, licht en donker en vooral, wat is er nodig en wat niet.

Gedurende de week worden er nog een extra technieken aangereikt. Zo worden de mogelijkheden binnen je ontwerp nog groter. Laat je verrassen door het proces, niets staat van tevoren vast. Aan het eind van de week is het waarschijnlijk nog niet helemaal klaar, maar je bent op weg en kan verder. 


Materiaalgebruik

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze winkel. Wij vragen € 25  extra als bijdrage in de kosten van alle materialen en gereedschappen die u in het atelier kunt gebruiken deze week zoals verf, inktense potloden en krijt, lapjes, draadjes, de gelliplate , naai- en punchmachine  en nog veel meer.


Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.