Schilderen op zijde

03/11/2023 10:00  to   03/11/2023 16:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

De zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. In deze cursus leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om ze te beïnvloeden. Schilderen op zijde of aquarelleren op zijde is van abstract tot figuratief spelen met kleur en alle elementen die daar aan verwant zijn.


De zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. De verf staat klaar. Je hebt een idee van kleur. De verf vloeit door de stof. De ene kleur schuift de andere aan de kant. De kleuren vloeien in elkaar. Alles in slow motion.  Elke keer als je de verf opbrengt, gaat de kleur z’n eigen gang. De natuur van de kleur leren kennen en met deze kennis de kleur weer beïnvloeden. In deze cursus leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om ze te beïnvloeden. Verven op chiffon is weer anders dan het verven op pongé of satijn. Hoe beter we de verf in de hand hebben, des te beter komt de voorstelling tot z’n recht. Schilderen op zijde of aquarelleren op zijde is van abstract tot figuratief, spelen met kleur en alle elementen die daar aan verwant zijn.

De stof en de natuur van de verf helpen mee om een fraai resultaat te bereiken.

Deze cursus is van 10 tot 16 uur. Tussen de middag verzorgt Paco een uitgebreide lunch voor u en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd. 

Deze workshop is  ook inclusief verf.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.