Natuurlijk verven

08/01/2024 10:00  to   08/03/2024 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Workshop natuurlijk verven (1 t/m 3 aug 2023)
Tickets on sale until: 07/31/2024
€ 495.00 495.0 EUR

Natuurlijk verven drie-daagse workshop met Adrian Salomé

 In deze driedaagse workshop Natuurlijk verven met Adrian gaan we aan de slag met wol en zijde en natuurlijk en plantaardige verfstoffen.

Het gaat het om het ontdekken van de verborgen kleurstoffen in planten, die hele levendige en intense kleuren kunnen geven of juist subtiele en genuanceerde tinten. Elk met een eigen unieke charme en schoonheid.

Experimenteren en onderzoeken hoe je met deze plantaardige verfstoffen een schitterend breed kleurenpalet kunt maken; de “Grand teints” en “Petit teints”, met voor- en na-beitsen , met over-vervingen van vezels, garens en stoffen van wol en zijde. 

Je maakt in deze drie dagen een stalen boek vol met recepten en voorbeelden van een grote groep natuurlijk en plantaardige verfstoffen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Op de vraag over waarmee gebeitst en geverfd wordt , antwoordde Adrian:

"In principe beits ik altijd voor met aluin en wijnsteenzuur en koop ik gedroogde verfstoffen in (wouw, meekrapwortel, cochenille, walnoot bolsters, etc). Ook verzamel ik wat er in de natuur/ berm bloeit/groeit daar ben ik altijd mee bezig. Verder gebruik ik geen andere chemicaliën die nadelig kunnen zijn voor de natuur (wel bestaande dingen als koperbuisjes, ijzer (roest)water)."

Odoo afbeelding en tekstblok

Een basispakket met verfmaterialen is inbegrepen bij de prijs  van deze driedaagse workshop, evenals  koffie/thee met iets lekkers en elke dag een heerlijke lunch op ons zonnige dakterras (bij goed weer).

Odoo afbeelding en tekstblok


 Na deze driedaagse workshop kun je zelf verder experimenteren met het plantaardig verven en zien wat er in de verschillende seizoenen te ontdekken valt in de natuur wat betreft natuurlijke kleuren.

Adrian is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke en plantaardige verfstoffen . Haar leermeester was Jantien Koobs, die haar kennis ook jarenlang deelde met de lezers van de Spin- en Verfkrant, de voorloper van Vezel.

Je kunt ook meer materiaal gaan verven waarmee je een groter werk kan gaan maken, Adrian gebruikt in de meeste van haar eigen kunstwerken natuurlijk geverfde wol, zie hieronder enkele voorbeelden van haar prachtige viltwerk:


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.