Module Surface Design

04/21/2022 10:00  to   04/22/2022 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Module: Surface Design (18 sept - 27 nov)
€ 225.00 225.0 EUR Het bewerken, veranderen en manipuleren van stof en vezels door middel van diverse technieken staat deze beide dagen centraal. Naast een stukje theorie en praktische uitleg is er veel ruimte voor het zelf bezig zijn en uitproberen. En daarmee een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en een meerwaarde opleveren in je eigen werk.  

 

De eerste dag staat in het teken van druk- en transfertechnieken, een ontdekkingsreis in kleur aanbrengen op stof door middel van drie verschillende technieken die ook goed samen kunnen werken in een ontwerp.

- Stof bewerken met transferverf: door transferverf van papier op stof over te brengen, komen de kleuren tot leven.

- Een afbeelding overbrengen op textiel, ook wel transfer genoemd, met behulp van zelf geprinte afbeeldingen.

- Monotype: een eenmalige afdruk op papier, textiel of een ander oppervlak met behulp van zowel de gelliplate (een zachte gelplaat) als de glasplaat (hard).

 

Op dag twee wordt verder gewerkt met en op de lappen van dag één. Die kunnen bewerkt worden met verschillende textiele technieken, denk aan hand- en/of machinaal borduren en naaien of aan het manipuleren van de stof. Je kunt een lap ook voorzien van bijvoorbeeld haak- en/of breiwerk of combineren met nog andere (niet textiele) materialen als papier, kralen, tyvek, plastics, metaaldraad, etc.  


Deze tweedaagse wordt gegeven van 10 u. tot 16.30 u op de volgende data:
 

21 en 22 april 2022 


Voor koffie, thee en water wordt natuurlijk gezorgd en onze kok Paco zal zijn heerlijke lunch op tafel zetten.  


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.