Kunstklas op zaterdag

03/02/2024 10:00  to   06/01/2024 16:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Beeldend werken met textiel

Je geniet van werken met textiele materialen, je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, weeft enzovoort. Eigenlijk zou je graag je eigen ontwerpen willen maken zodat je werk persoonlijker wordt. Je wilt je eigen verhaal vertellen en je daarin verder ontwikkelen.


We horen dit vaak van cursisten en klanten en daarom hebben we een nieuwe cursus ontwikkeld. Een jaarcursus om je te helpen je werk en de essentie van je werk te leren ontdekken. Acht dagen waarin je niet alleen les krijgt van super ervaren docenten/ kunstenaars maar ook kunt leren van elkaar en met elkaar.
De docenten dagen je uit en helpen je op je ontdekkingstocht langs nieuwe mogelijkheden.


Je krijgt in de lessen praktische oefeningen en uitleg om bewuster te worden van je vormgeving en je ontwerpen. Je leert meer over de beeldaspecten zoals kleur en compositie om deze bewuster te kunnen gebruiken. Je leert reflecteren en kijken naar je eigen werk en dat van anderen. Je ontwikkelt je eigen beeldtaal.

Daar hoort oefenen en proeven maken bij, zowel tijdens de cursusdagen als thuis. Het is daarom erg belangrijk dat je daar de tijd voor hebt en ook voor neemt zodat je je optimaal kunt ontwikkelen. Het maken van een logboek /portfolio gedurende de cursus is daarbij een belangrijk hulpmiddel. In het programma houden we ruimte vrij voor de wensen en behoeftes van de studenten/cursisten. Het is heel fijn dat meerdere Hawar-docenten daarvoor allemaal één of meerdere dagen ingezet kunnen worden . 

Bij de start van deze jaarcursus vragen we je om werk mee te nemen en het is ook heel fijn als je alvast mogelijke ideeën hebt verzameld in je logboek/portfolio.

Na afloop van het cursusjaar zouden we kunnen eindigen met een groepstentoonstelling in de Hawar-galerie. Daarbij leer je wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te organiseren. Dit is echter geen verplicht onderdeel!


Heb je vragen, bel of mail gerust, ook over de mogelijkheid om in te schrijven middels een aanbetaling of te praten over gespreide betaling. We denken graag mee!

Deze lessenserie  is op de zaterdag van 10 - 16.00 uur , 8 lessen - 1 x per maand vanaf  3 februari 

In april, juli en augustus is er geen les.

De docenten zijn:  Mathilde Jongbloed, Eke Krug, Mariet Rankenberg , Rikki Vrieswijk en Harm Harms die als coach een rol speelt. 

  • 3 februari

  • 2 maart

  • 11 mei

  • 1 juni

  • 7 september

  • 12 oktober

  • 9 november

  • 7 december

  • en in overleg met de groep eventueel een dag om de eindtentoonstelling in te richten !


Als deelnemer aan deze lessenserie heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts € 25,- per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat, de punchmachine, het fixeerapparaat etc.


Fannie uit Brabant uit de 2023 - Kunstklas vertelt me het volgende:

Iedere maand leer ik weer nieuwe dingen waar ik thuis mee kan gaan experimenteren. Het heeft allerlei luikjes bij me opengezet, ik kijk heel anders naar bijvoorbeeld de natuur . Ik ben veel meer bezig met vorm, kleur en structuur. We hebben nog 3 lessen te gaan en daar verheug ik me op. Is de autorit van 2 uur dik en dubbel waard !


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.