Kunstklas op zaterdag

05/19/2018 10:00  to   10/11/2018 17:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Heb je behoefte aan verdieping van kennis en persoonlijke mogelijkheden om daardoor beter in staat te zijn met je werk een eigen persoonlijk verhaal te vertellen, dan is de Kunstklas van Hawar iets voor jou.

Alle bij Hawar en haar docenten aanwezige kennis staat tot je beschikking evenals het heerlijke atelier , een prettige plek om regelmatig te zijn, te werken en te worden gecoacht. Onderdeel van de coaching is dat er samen met jou wordt  gekeken welke workshops/masterclasses  bij jou en bij je ontwikkeling passen. 

Hoofddocenten tijdens dit traject zijn Marieke Smink en Harm Harms, zij verzorgen de 6 vaste kunstklas lesdagen. Tijdens  de lesdagen wordt er niet alleen gepraat, er wordt ook aan praktische opdrachten gewerkt die bijdragen aan je beeldende vorming en dat betekent maatwerk voor iedereen. Dat kan ook betekenen dat we gastdocenten voor de zaterdagmiddag uitnodigen. We hebben een fantastisch netwerk van docenten waar we een beroep op kunnen doen, vooral ook door Vezel, het tijdschrift waarin we ook onze kennis delen.

Tussen de maandelijkse lessen door wordt gebruik gemaakt van een speciaal internet forum waarop cursisten en docenten met  elkaar communiceren en dat bleek in de afgelopen Kunstklas een prettige toegevoegde waarde!                    Bij de cursusprijs zijn ook inbegrepen 3 dagen les van één van de topdocenten in ons programma  en deelname aan de dagworkshop " How to be a professional artist" met Dionne Swift en Jan Jouke Harms. 

De Kunstklas wordt afgesloten met een tentoonstelling waarbij je leert om je werk goed te presenteren en te promoten. De kans is groot dat daar nieuwe exposities uit voortkomen, zo is onze ervaring. We krijgen namelijk regelmatig de vraag om mee te doen met exposities en we delen de mogelijkheden die we hebben met onze studenten.

Deze Kunstklas op zaterdag is van 10.00 tot 17.00 op de volgende dagen:

  • 19 mei

  • 17 juni

  • 22 september

  • 20 oktober

  • 10 november

  • en in overleg met de groep nog een studiedag plus een dag om de eindtentoonstelling in te richten.

Een uitgebreide lunch met warme en koude gerechten zit bij de prijs inbegrepen en de lunch wordt iedere zaterdag verzorgd door onze kok Paco. Materialen komen voor eigen rekening maar de materialen en gereedschappen die in het atelier aanwezig zijn, mag je gebruiken. 

Als deelnemer aan een Hawar-Kunstklas heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts €25 per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat , de punchmachine, het fixeerapparaat etc.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.