Drawing, printing, embroidery and sewing met Dionne Swift

05/06/2018 01:00  to   05/08/2018 08:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount

Dionne tekent als het ware met de naaimachine. Het zijn abstracte landschappen die een bepaalde sfeer overbrengen. In haar workshops wordt veel aandacht besteed aan tekenen en hoe je het beeld opbouwt. Je moet, voor je begint, weten welke kant je uit wilt. Ze leert je wat je moet doen om daar achter te komen. Je gaat op steeds weer andere manieren proberen je idee te bereiken. Daartoe gebruikt ze allerlei manieren om je te leren kijken, vrij te worden en je grenzen te verleggen. Cursisten zijn laaiend enthousiast over haar workshops omdat ze daadwerkelijk nieuwe bronnen in zichzelf hadden aangeboord en daarom komt ze opnieuw lesgeven bij ons in Oldeberkoop. Haar workshop is geschikt voor iedereen die graag werkt met de naaimachine en nieuwe mogelijkheden om daar beeldend mee te werken wil ontdekken. 

Zelf maakt Dionne  vele proeven. Het zijn kleine paneeltjes van 20x20, waardoor ze de juiste handelingen die het doel zichtbaar maken, steeds beter helder krijgt. Goed opletten wat er tijdens het werken gebeurt en gebruik maken van toevalligheden die ontstaan, helpt mee aan het uiteindelijke resultaat. Ondanks het gebruik van meerdere technieken in één paneel worden haar beelden niet druk en overdadig maar blijven ze sober en krachtig. Het één versterkt het ander.

De cursusdagen zijn van 10 tot 17 uur en inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch van onze  lunchkok Paco. Deze workshop is exclusief materiaal. 

Dionne geeft 3 & 4 mei ook de masterclass Developing sketchbooks

Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.