Devoreren en etsen van fluweel

02/18/2022 10:00  to   02/19/2022 17:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Het etsen in fluweel is een techniek geliefd onder couturiers vanwege het prachtige contrast dat ontstaat tussen het glanzende dichte fluweel en de weefsel eronder. In deze masterclass ontdekt u aan de hand van Harm Harms de verschillende kanten van fluweel en gaat u dieper in op het spanningsveld tussen dichte, dikke stof en transparante delen.

zijde devore, silk fiber etch

De rijke uitstraling van fluweel maakt het een prachtig materiaal om als basis te dienen voor een uitzonderlijk werkstuk. In deze workshop brengen we via een etstechniek transparantie aan in zijdefluweel. Het selectief wegbranden van de viscose pool legt de zijden ondergrond bloot en met vilt en verftechnieken kan het werkstuk verder worden ontwikkeld. U leert verschillende methodes om een dessin te etsen.

Om 10 uur wordt u ontvangen met koffie en thee en tussen de middag verzorgt Paco een uitgebreide lunch.

Deze masterclass is inclusief oefenmateriaal.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.