Cyanotype

06/23/2023 01:00  to   06/23/2023 07:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Cyanotyp (24 aug)
Tickets on sale until: 06/23/2023
€ 110.00 110.0 EUR

Een dag lang experimenteren met een prachtig nieuw materiaal ... Snappap!

Als je houdt van experimenteren zijn onbekende materialen altijd interessant en snappap is dan een leuke uitdaging. Het is ook wel bekend als Vegan leather en je kunt het inderdaad gebruiken voor heel veel projecten waar je ook leer voor gebruikt. Was het aanvankelijk alleen in bruin verkrijgbaar, nu is het er in verschillende kleuren en ook in goud en zilver. Je kunt heel veel textieltechnieken gebruiken als je ermee werkt en de witte variant kun je prachtig verven .

Annelies de Graaf werkt er al een aantal jaren mee en laat u in deze workshop ervaren wat je kunt met dit interessante materiaal. Zij schreef er een artikel over in Vezel , juni 2021 en we zijn blij dat ze al haar kennis en ervaring ook komt delen in een workshop bij ons.

In deze workshop komen de mogelijkheden van het bewerken en verwerken van Snappap aan de orde en aan het einde van de dag ga je met een schat aan ervaring en kennis naar huis.

Wat is snappap?

Snappap is een veganistisch leer papier (kartonachtig) dat bestaat voor 50% uit cellulosevezel en voor 50% uit latex. Het wordt in Duitsland gemaakt en door/voor Volkswagen ontwikkeld. In de autoindustrie gebruiken ze het voor het vormen van bumpers en spatborden.

Het heeft de volgende eigenschappen: wasbaar op 60°C in de wasmachine, krimpt niet, scheurt niet, niet in droger, strijkbaar met hete bout, soepel maken in handwarm water, goed kneden, uitvouwen en laten drogen geeft een speciale kreukelstructuur.
Share this event

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

We'll take good care of you

Harm schept de soep opThere will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve an excellent lunch with soup, bread, salad and products from the area of Oldeberkoop.