Cyanotype

06/17/2022 10:00  to   06/17/2022 16:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Experimenteer en leer de mogelijkheden van 2 soorten tyvek kennen

Kennis maken met de 2 soorten tyvek door veel te experimenteren. Deze experimenten kunnen samen een uniek twee of drie dimensionaal werk opleveren.

Tyvek is een bijzondere kunststof bestaande uit laag vezels geperst tussen 2 hele dunne laagjes. De dunne versie lijkt het meest op stof en de dikke lijkt op stevig papier. Inderdaad misschien herkenbaar als envelop? De manier van werken is hetzelfde alleen de resultaten zijn bij de dunne tyvek wat fijner van structuur. Aan de ene kant ontstaan er nerven en de andere kant geeft een bobbelstructuur. Diverse mogelijkheden om tyvek als medium te gebruiken komen aan de orde. Evenals het verwerken van de proefstukken die je kunt “knippen ‘met soldeerbout en het aan elkaar zetten met de hand of naaimachine. 

De extra eigenschap van tyvek namelijk het vervormen onder invloed van een warmtebron is de meest spannende. Van oorsprong is tyvek een spierwitte stof.  Wil je toch in kleur werken dan start je met het beschilderen > vloeibare textielverf zoals Javana, Kreul of Zijdar die je fixeert met warmte. In een later stadium kun je acrylverf gebruiken maar nooit vóór het vervormen met warmte!

Vooral de dikke papiertyvek is zeer geschikt om ruimtelijk werk te maken m.b.v. handstiksel en/of naaimachine. Uitgangspunt is een geometrische vorm en herhalen en/of schalen het vormgevingsaspect.


De workshop duurt van ongeveer 10.00-16.30 waardoor U volop tijd heeft om alle mogelijkheden te ontdekken en eigen te maken en is inclusief oefenmateriaal en natuurlijk een heerlijke lunch zoals u dat van Hawar gewend bent. 


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.