Cursus: Natuurlijk verven en kleding

10/01/2024 19:00  to   11/26/2024 20:30

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
Cursus kleding (01 okt. - 26 nov.)
Tickets on sale until: 10/01/2024
€ 300.00 300.0 EUR

Creëer je eigen kleding!

 

In deze avondcursus maak je een kledingstuk van zijde en daarna gaan we dit verven met natuurlijke verfstoffen en gebruiken hiervoor de bundle dye techniek. We gaan veel uitproberen, kijken en doen en leren buiten de ‘regels’ van kleding te denken door dingen toe te voegen of weg te laten.

Werkwijze tijdens de cursus:

De eerste lessen krijg je uitleg en ga je onderzoek doen door proeven te maken met de natuurlijke verfstoffen in de bundle dye techniek. En je kiest een patroon voor een kledingstuk. Je hebt daarbij keuze uit twee verschillende jurken, een (korte) broek, rok en twee verschillende tops.

Tijdens de latere lessen komt aan de orde: het door jouw gekozen patroon aanpassen naar eigen wens, het oefenen van diverse naadtechnieken en het in elkaar zetten van het kledingstuk. Daarnaast blijven we elke les verfproeven maken op kleine lapjes. 

In de laatste les is je kledingstuk klaar ga je aan de hand van je proeven in je eigen stalenboek besluiten hoe je je kledingstuk gaat verven.

 

Ben je erg snel en bekwaam met de naaimachine dan kun je wellicht zelfs twee kledingstukken maken. Heb je geen ervaring? Geen probleem al is een beetje bekendheid met een naaimachine wel handig.

Over de docent:

Floor heeft jarenlang in de mode gewerkt als ontwerper (o.a. tien jaar bij het Arnhemse label Humanoid) en heeft veel ervaring en kennis op het gebied van stoffen, patronen, kleuren en moulage.  Na lang in Amsterdam te hebben gewoond is ze nu terug bij haar roots in Friesland en in de natuur. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het 3D werken met kleding en stoffen, ik zoek graag de grenzen van de kledingregels op en zie altijd overal een mogelijkheid in. Het is ontzettend leuk dat ik nu mijn praktijkervaring kan gaan inzetten om de enthousiaste leerlingen/cursisten bij Hawar te helpen bij het maken van een prachtig kledingstuk “.

Floor heeft gestudeerd op de kunstacademie in Arnhem en is na verschillende stages in het buitenland in NYC en Stockholm in Nederland gaan werken als modeontwerper.

 

Na de cursus heb je:

· Een prachtig kledingstuk

· Een patroon om thuis het kledingstuk nog eens te maken als je dat wilt

· De kennis over de verschillende verfstoffen en hun uitwerking.

· Een naslagwerk met verschillende proeven in de bundle dye techniek

 

De stof(fen) en het naaigaren zijn niet inbegrepen bij de prijs maar wel het gebruik van machines, de verfstoffen en wat verder allemaal nodig is voor een mooi resultaat en de stof krijg je voor een speciale cursusprijs!

 

De lessen zijn op de dinsdagavond van 19.00 - 21.30 op de volgende dagen:

-  1, 8 , 22 en 29 okt.

-  12 en 26 nov.

Odoo CMS - een grote afbeelding
Odoo CMS - een grote afbeelding
Odoo CMS - een grote afbeelding

Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.