Bloemenjasje

03/01/2018 01:00  to   03/03/2018 08:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

 In deze workshop maken we een jasje met behulp van de Textielcollage techniek. Met kleine lapjes en gekleurde draad van de naaimachine tekenen we ons eigen verhaal.


Heeft u de jassen van Marijke gezien ? Het artikel in Vezel nr. 3 van 2016 over The Emperor’s Garden gelezen? Misschien heeft u gedacht “Zo’n jasje zou ik graag eens zelf maken”.

In deze workshop wordt u door Marijke begeleid bij het maken van (de opzet voor) een jasje. We beginnen met een textielcollage rond een thema, bv bloemen. Er zal veel aandacht zijn voor kleurgebruik en compositie. Deze collage kan worden gebruikt als uitgangspunt voor een helemaal zelf gemaakt jasje òf op een bestaand jasje verwerkt worden.

Diverse aanvullende technieken en materialen zullen worden besproken en gedemonstreerd. Ook zal er aandacht worden besteed aan de technische aspecten van het maken en afwerken van een zelfgemaakt jasje. Technieken en tips die u natuurlijk altijd weer kunt gebruiken bij het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de toekomst.

Op dag twee begint het gedifferentieerde werken: U kunt ervoor kiezen om de collage op een bestaand jasje te verwerken en het jasje compleet te maken met meerdere kleurrijke accenten of u kiest ervoor het jasje helemaal zelf te maken en de collage nog verder uit te breiden. Op dag drie kan het project worden afgerond maar dat lukt niet als het een heel uitgebreid project is geworden. In dat geval moet u er rekening mee houden dat u het jasje thuis moet afmaken en dus is ervaring met naaien erg belangrijk.

U wordt door Marijke deskundig begeleid en geholpen om meer intuïtief te werken en uw grenzen te verleggen. Deze masterclass was in juli 2017 zo'n succes dat hij opnieuw is gepland. De deelnemers waren ontzettend enthousiast en gingen met prachtige resultaten naar huis. " Nu weet ik hoe ik m'n creativiteit kan uitleven op de kleding die ik naai en is er verbinding tussen mijn quiltwerk en het naaien van kleding , zo fijn! " zei één van hen bij de nabespreking. 

Marijke zal een aantal voorbeelden van haar werk meebrengen en ze geeft een uitgebreide beamer presentatie over haar carrière met uitleg over de meegebrachte jassen.

Deze masterclass is exclusief materiaal, tussen de middag verzorgt lunchkok Paco een uitgebreide lunch en natuurlijk worden de dagen begonnen met een kopje koffie of thee met iets lekkers.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a vegetarian lunch with soup, juice, salad en fruits.