Arrangement: Woldeberkoop-arrangement

05/14/2017 10:00  to   05/14/2017 17:00

Oldeberkoop, Netherlands

Ticket  Price  Amount
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

We ontmoeten herder Hilde en haar schapen bij Hilde thuis in Appelscha en genieten van het buitenleven. Daarna worden we bij Textielinstituut Hawar ontvangen voor een heerlijke lunch en gaan we een interieurstuk vilten met ruwe schapenvacht. Het Woldeberkoop- arrangement is een heerlijke dag van natuur en ambacht in het prachtige Drents - Friese Woud.

De groep loopt met de schapen over de heide

Om 10 uur ‘s ochtends starten we bij Hilde thuis met koffie/thee en wat lekkers. Ze vertelt over haar leven als herder en daarna maakt u samen met Hilde en haar schapen een natuurwandeling , waarbij de honden de tocht in goede banen leiden.  Rond 12 uur zijn we bij Hawar in Oldeberkoop voor een lunch en daarna gaan we van 13u tot ongeveer 16u in het atelier van Hawar vilten met ruwe schapenvacht. Na het opruimen wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje waarna je met een zelfgemaakt interieurstuk naar huis gaat. Een leuke herinnering aan deze dag.

Bij het Woldeberkoop arrangement lopen we dwars door de natuur en werken we met ruwe wol. Hierbij kunt u rekenen op ongelijk terrein, muggen, teken en alle andere 'gevaren' van de natuur. Ook wordt de kudde van Hilde niet gevaccineerd voor q-koorts. Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden mocht er onverhoopt iets mis gaan. 

Wilt u meer weten over het Woldeberkoop-arrangement, wilt u met een groep deelnemen of heeft u andere vragen, neem dan contact met ons op!

Met hilde op de heide

Met Hilde de hei op

Na de koffie met iets lekkers vertelt Hilde tijdens een korte wandeling  over de natuur, de schapen en haar herdersbestaan terwijl ze met haar honden de kudde begeleidt.

Met lekker weer lunchen we buiten

Lunch uit de streek

Na de wandeling gaan we naar Hawar in Oldeberkoop waar een uitgebreide lunch voor ons klaar staat. Op tafel veel producten uit de streek die ook elke eerste zaterdag van de maand op de streekmarkt 
verkrijgbaar zijn.

We vilten aan grote tafels

Vachtvilten bij Hawar

In het ruime atelier van Hawar gaan we aan de slag met de vacht van de schapen die we 's ochtends hebben kunnen aaien. Met water en zeep vilten we als het ware een nieuwe huid onder de geschoren vacht en zo maken we een eigen viltwerkstuk.


Share this event

Taking lessons at Hawar

Workshops, Masterclasses and Courses are held in our spacious and well lit workshop, all tools for any textile technique are available and all materials are in store in our shop one level below.
Read more about our lessons  

We'll take good care of you

There will always be fresh fruit, water, tea and coffee on the table during our workshops and masterclasses. When lunchtime comes we serve a  lunch with soup, juice, salad en fruits.