Zomerweek: "Your Creative Journey"

08-07-2024 14:00  tot   12-07-2024 14:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Cherilyn Martin (8-12 juli)
Inschrijven kan tot: 07-07-2024
€ 495,00 495.0 EUR

Jouw creatieve reis

Ga met mij mee op een leuke reis vol ontdekking, communicatie en creativiteit.

Deze Zomerweek is bedoeld om je te begeleiden bij de ontwikkeling van een persoonlijke stijl en om je kennis van het creatieve proces te helpen vergroten: aan de praktische kant zullen we manieren onderzoeken om ongebruikelijke effecten aan je werk toe te voegen. 

De week zal in drie delen worden verdeeld: hands - on, het opnieuw bekijken van de ontwerptheorie en het verkennen van creatieve ontwikkeling.

Hands - on

Tijdens deze Zomerweek verkennen we een reeks nieuwe materialen en combineren we deze met bekende technieken als zeefdruk, stempelen en sjabloneren. We zullen gecontroleerd roesten gebruiken om opvallende grafische details aan stof en papier toe te voegen, bladerdeegpasta voor het toevoegen van textuur en reliëf aan oppervlakken en dit combineren met verschillende textielmedia die deze opwindende oppervlakken aanvullen. We zullen een reeks stoffen en papier produceren die in een eindproject zullen worden gebruikt.

Ontwerptheorie opnieuw bekijken

Er worden PowerPoint- presentaties getoond waarin verschillende aspecten van het ontwerpproces worden onder zocht, waaronder kleurentheorie en compositie.Er worden kleine oefeningen gegeven als je deze theorieën verder wilt onderzoeken in je schets- of werkboek.

Onderzoek naar creatieve ontwikkeling

Er zal voldoende tijd zijn voor groeps- en persoonlijke discussies . Deelnemers moeten bereid zijn hun kennis en ideeën te delen. Er wordt een presentatie getoond waarin het creatieve proces wordt uitgelegd , die de ontwikkeling van uw persoonlijke stijl zal ondersteunen en u zal helpen uw creatieve focus te vinden. Je wordt aangemoedigd om een thema of onderwerp te kiezen dat voor jou van bijzonder belang is en je op weg helpt om aan een werkstuk te beginnen.

Deze Zomerweek is geschikt voor deelnemers die quilten, borduren of op een andere manier bezig zijn met textiele kunst op alle niveaus. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Materiaalgebruik

Deze Zomerweek is exclusief de meeste materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in de Hawar-winkel. 

U kunt wel in het atelier van Hawar heel veel materiaal gebruiken die daar klaar worden gezet en die de lessen  verrijken.


Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.


Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.