Zomerweek: "Surface design/ mixed media" met Mariet Rankenberg en Rikki Vrieswijk

03-07-2023 14:00  tot   07-07-2023 13:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Surface Design

Experimenteren met materiaal- en techniek-combinaties (mixed media).

Een week lang werken met Mariet Rankenberg en Rikki Vrieswijk, docenten textiel, redacteuren van Vezel en creatieve duizendpoten wat textiel betreft. Een super fijne week voor Art-Quilters!
Tijdens deze zomerweek staat het experimenteren centraal. Aan bod komen onder andere het manipuleren van stof, papier en vezels met behulp van verschillende technieken, zoals plooien, vouwen, aaneenschakelen en vervormen.
Er worden ideeën aangereikt om nieuwe 
paden in te slaan, voor jou nog onbekende technieken en materialen uit te proberen. Om mogelijkheden voor je eigen werk te vinden, te onderzoeken en toe te passen door te experimenteren met kleur, structuur en textuur. Er worden verschillende technieken voor het bewerken van stof en papier aangereikt, waaronder kleur- en transfertechnieken en hand- en machinaal borduren. Maar ook traditionele technieken zoals haken, breien en knopen behoren tot de mogelijkheden. Wel in een hedendaags jasje.

De dagen beginnen met inspirerende voorbeelden, uitleg van de techniek en, eventueel, demonstratie.
Daarna gaat iedereen zelf aan het werk. De gemaakte proeven kunnen in de 
loop van de week uitgroeien tot een naslagwerk of zelfs een werkstuk.

Materiaalgebruik :
Deze workshop is inclusief materialen voor de technieken die worden geïntroduceerd en geoefend, maar exclusief de materialen die 's middags nog worden gebruikt wanneer je zelf verder wilt werken. Daarvoor kun je zelf materialen meenemen en je kunt natuurlijk ook materialen aanschaffen in de Hawar-winkel. Verder ontvang je van tevoren een meeneem-lijst met materialen en gereedschappen.


Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.