Zomerweek: Surface design met Mariet Rankenberg

20-06-2022 05:00  tot   24-06-2022 04:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Mariet (20-24 juni)
Inschrijven kan tot: 20-06-2022
€ 395,00 395.0 EUR

 

SURFACE DESIGN –
EXPERIMENETEREN MET MATERIAAL- EN TECHNIEKCOMBINATIESEen week lang werken met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt.Tijdens deze zomerweek staat het manipuleren van stof, papier en vezels met behulp van verschillende technieken centraal. Je wordt uitgedaagd om nieuwe paden in te slaan, nog onbekende technieken,  materialen en combinaties daarvan uit te proberen. Om door te experimenteren met kleur, structuur en textuur nog onbekende mogelijkheden te zoeken, te vinden en toe te passen.
Aan bod komen verschillende bewerkingstechnieken van stof en/of papier, waaronder kleur- en transfertechnieken, hand- en machinaal borduren, haken, breien, knopen, hittemanipulatie en mixed media.Mariet begint de dagen met inspirerende voorbeelden, uitleg daarbij en een demonstratie van hoe het is ontstaan. Na die introductie gaat iedereen daarmee aan de slag. Later kan alles ook weer met elkaar worden gecombineerd .

Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17u en vervolgens de andere dagen van 10  tot 13.00 u. Daarna  gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan om één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen maar u krijgt van ons ook elke dag materialen voor de technieken die op die dag worden geïntroduceerd en geoefend. Kosten € 25 .


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.