Zomerweek: "Ontwerpen" met Eke Krug

25-07-2022 05:00  tot   29-07-2022 04:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek met Eke Krug (25-29 juli)
Inschrijven kan tot: 22-07-2022
€ 395,00 395.0 EUR Uitverkocht

We gaan spelen en experimenteren met verschillende verf- en kleurtechnieken en gaan ze vervolgens gericht inzetten voor nieuw werk.


Zomerweek Ontwerpen - van idee naar doen

Vormgeving, dat is waar het deze week om draait.
Een ontwerp maken en uitvoeren, dat is de gedachte.
Van tevoren kan je je gedachten laten gaan over wat je wilt en welke materialen je graag wilt verwerken. Kijk bij je voorraad wat je denkt dat bruikbaar is en leg combinaties klaar en kijk ernaar. Zoek afbeeldingen of maak zelf schetsen die je uit wilt werken in stof.
Zo kom je met ideeën en materialen binnen en kan er gewerkt gaan worden aan een ontwerp.

Je tekent het plan in grote lijnen uit en daarna maak je een moodboard, een verzameling van kleuren en materialen die je wilt gaan gebruiken en/of bereiken.
Nu kan je aan het werk. Je gaat gericht je stoffen bewerken en de verschillende onderdelen van je beeld opbouwen. Belangrijk deze week is kijken, kijken, kijken en voelen.

Kijk wat er gebeurd als je aan het bouwen bent en voel of het goed is. Kijk naar je kleuren, lijnen en vlakken, de compositie, licht en donker en vooral, wat is er nodig en wat niet.

Gedurende de week worden er nog een extra technieken aangereikt. Zo worden de mogelijkheden binnen je ontwerp nog groter.
Laat je verrassen door het proces, niets staat van tevoren vast.
Aan het eind van de week is het waarschijnlijk nog niet helemaal klaar, maar je bent op weg en kan verder. 

Over Eke Krug

Eke Krug werkt intuïtief met textiel en verschillende verftechnieken.

Ze is vooral bekend geworden in de Quiltwereld omdat ze in Nederland haar werk vooral presenteerde op Quilttentoonstellingen. Wij kennen Eke al heel lang, al uit de tijd dat ze vooral veel sieraden maakte. Toen Eke later in Noorwegen woonde, bleef het contact en terug in Nederland werd ze één van de vrijwilligers van Vezel.

Om tot spannende resultaten te komen combineert Eke textiel met papier, wol, boombast, losse vezels, metaalfolies of wat er zoal voor handen is. Haar geverfde materialen verwerkt zij voornamelijk in panelen, sieraden en tassen.

Wat is een zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 en en vervolgens de andere dagen van 10 tot 13.00u. Daarna heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om lekker zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk. Maar u kunt ook op pad gaan om één van de  evenementen te bezoeken die 's zomers worden gehouden in Friesland .

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgd door onze kok Paco.

 Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze winkel .

Wij vragen € 25  extra als bijdrage in de kosten van alle materialen en gereedschappen die u in het atelier kunt gebruiken deze week zoals verf, inktense potloden en krijt, lapjes, draadjes, de gelliplate , naai- en punchmachine  en nog veel meer.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.