Zomerweek: Ecoprinten en Bundle Dye

02-09-2024 14:00  tot   06-09-2024 14:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Zomerweek Ecoprinten en Bundle dye (2-6 sept. 2024)
Inschrijven kan tot: 01-09-2024
€ 495,00 495.0 EUR

Odoo CMS - een grote afbeelding

 Zomerweek Eco-printen en Bundle dye

In deze zomerweek gaan we samen 5 dagen lang aan de slag met eco-printen, verfdekens, bundle dye en natuurlijke verfbaden. We maken veel proeven om de technieken onder de knie te krijgen. Een unieke week waarin we een stap verder gaan doordat we de verschillende technieken ook gaan combineren. Een week van leren, doen en durven, uit je hoofd in je handen!

We gaan werken met natuurlijke verfstoffen op natuurlijke materialen, op proeflappen en op bestaande kleding of grotere stukken stof om later weer te verwerken. Begin dus nu alvast met het verzamelen van mooie (effen) witte of lichtgekleurde kleding en stoffen of kijk in je kledingkast wat wel een oppepper kan gebruiken. Let er wel op dat het materiaal natuurlijk moet zijn (katoen, wol, zijde, linnen, hennep maar ook viscose, cupro, tencel of lyocell werken goed). 

Heb je geen zin om je kleding te gebruiken maar wil je wel een tafelkleed, kussensloop of beddengoed bedrukken en verven dan kan dat natuurlijk ook. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Werkwijze van deze zomerweek

We beginnen de week met uitleg over de eerste techniek ‘ecoprinten’; het afdrukken maken op stof met planten, bladeren en bloemen. Daarna gaan we meteen aan de slag met het proeven maken in deze techniek.

De volgende dag starten we met de tweede techniek ‘bundle dye’. Ook hier gaan we natuurlijk eerst de techniek in de vingers krijgen door middel van proeven.

De derde dag staat in het teken van ecoprinten met een gekleurde achtergrond, hier gaan we dus een stapje verder in de ecoprint techniek. Ook zullen we de eerste twee technieken met elkaar combineren. 's Middags kan er al gestart worden met een eerste laag op de meegebrachte kleding en stoffen

De vierde dag gaan we alles combineren en een plan maken voor de meegebrachte kleding en/of stoffen en daarmee aan de slag.

De laatste dag zullen we alles wat we hebben gemaakt evalueren en desgewenst nog een nieuwe laag aanbrengen op de werkstukken.

 

Na deze week heb je uitgebreide kennis opgedaan over de verschillende technieken en een eigen naslagwerk met de gemaakte proeven. En natuurlijk ga je naar huis met een aantal prachtige kledingstukken of grote lappen stof waar je mee verder kunt werken.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Over de docent

Floor heeft jarenlang in de mode gewerkt als ontwerper (o.a. tien jaar bij het Arnhemse label Humanoid) en heeft veel ervaring en kennis op het gebied van stoffen, patronen, kleuren en moulage.  Na lang in Amsterdam te hebben gewoond is ze nu terug bij haar roots in Friesland en in de natuur. “Ik heb altijd een fascinatie gehad voor het 3D werken met kleding en stoffen, ik zoek graag de grenzen van de kledingregels op en zie altijd overal een mogelijkheid in. Het is ontzettend leuk dat ik nu mijn praktijkervaring kan gaan inzetten om de enthousiaste leerlingen bij Hawar te helpen bij het maken van een prachtig kledingstuk.

Floor heeft gestudeerd op de kunstacademie in Arnhem en is na verschillende stages in het buitenland in New York en Stockholm in Nederland gaan werken als modeontwerper.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wat is een Zomerweek?

Tijdens een zomerweek wordt les gegeven op maandagmiddag van 14.00 tot 17.00 en de andere dagen van 10.00 tot 13.00. Daarna gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking om zelf verder te werken in het atelier. U kunt dan de keuken gebruiken en water, koffie en thee zijn in het atelier aanwezig. Maar u kunt ook op pad gaan om de omgeving te ontdekken. Bijvoorbeeld een wandeling in de prachtige parkbossen rond Olderberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud. 

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken. Zo leert u ook van elkaars werk. Deze dag eindigt rond een uur of 14.00.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke lunch verzorgd.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.