Wolweekend met Mathilde Jongbloed

22-06-2024 10:00  tot   23-06-2024 16:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Kaarden, spinnen, weven, breien, haken, knopen...


Leer heel veel over wol en wolverwerking van de wolspecialist van ons team: Mathilde Jongbloed !

Twee dagen lang dompelen we u onder in wol, van vacht tot gesponnen draad en vervolgens wat u met die draden allemaal kunt; breien, haken, knopen... Kiest u maar, alles is mogelijk.
Allerlei soorten wolvezels staan klaar evenals de kaarden molen, de handkaarden, de spintollen en de spinnenwielen. U leert kaarden, spinnen, twijnen en vervolgens mag u kiezen of u met dat garen gaat weven, breien of haken. Het kan allemaal!
Mathilde Jongbloed is een kei in dit vakgebied en gespecialiseerd in het creatief verwerken van wol. Mathilde is ook één van de redacteuren van Vezel waarin ze regelmatig schrijft over het creatief gebruik van wollen garens.
De wol die we gebruiken komt rechtstreeks uit een vacht. We gaan bezig met het kaarden van wol en het mengen van verschillende vezels. Daarna leert u hoe u van deze voorbewerkte ‘bats’ draden kunt maken met behulp van het spinnewiel, maar ook hoe u ongesponnen wol kunt gebruiken. Door middel van twijnen maakt u uw eigen unieke draden. Tot slot bestuderen we de manier waarop deze draden verwerkt kunnen worden door middel van breien, haken en weven. Daarbij is het ook mogelijk om de draden te combineren met bestaande stoffen of bij voorbeeld een stuk vachtvilt.
Het doel van deze dagen is het ervaren van oeroude technieken die u op uw eigen unieke manier gaat verwerken. U kunt zelf kiezen op welk deel van de les u de nadruk wilt leggen: het maken van draden of het verwerken daarvan.


Voorkennis
Het is mogelijk om op alle niveaus in te stappen, van beginner tot expert. Samen met de docent bepaalt u wat uw lesprogramma wordt. Als u alleen maar goed wilt leren spinnen is dat ook oké , maar u zult het vast heel interessant vinden wat er verder nog wat aangeboden .
Deze workshop is inclusief materialen en een uitgebreide lunch van onze lunchkok Paco.

 


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.