Wolcursus

04-10-2023 13:30  tot   13-12-2023 16:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Leest u ook steeds vaker dat onze schapenwol als afvalproduct wordt weggegooid, terwijl wij er zo veel mooie producten van kunnen maken. Hoe jammer is dat. In deze cursus leert u hoe u schapenvacht kunt verwerken tot draden en daarna tot een uniek werkstuk.

De lesinhoud bestaat uit:

  • Het analyseren van vachten op bruikbaarheid.

  • Vachten klaar maken om te spinnen door middel van kaarden.

  • Het maken van draden met behulp van het spinnewiel en de spintol.

  • Daarna leert u diverse twijntechnieken: Hoe maak je een uitgebalanceerde draad of een draad met meer structuur zoals bijvoorbeeld een bouclé. Wat is Navajo plying.

  • Wanneer u de basis beheerst gaan we verder met fantasiegarens zoals art-yarn.

  • Het laatste deel van deze cursus gaan we ons bezig houden met het verwerken van onze mooie draden door middel van weven, freeform haken en breien, of...

Voor deze cursus is geen voorkennis noodzakelijk. Er wordt van u verwacht dat u ook thuis verder werkt. Het is daarom wenselijk dat u zelf over een spinnewiel of spintol kunt beschikken en als dat niet het geval is, kunt u van ons een wiel lenen.

Allerlei soorten wolvezels staan klaar evenals de kaarden molen, de handkaarden, de spintollen en de spinnenwielen. U leert kaarden, spinnen, twijnen en vervolgens mag u kiezen of u met dat garen gaat weven, breien of haken. Het kan allemaal!

Mathilde Jongbloed is een kei in dit vakgebied en gespecialiseerd in het creatief verwerken van wol. Mathilde is ook één van de redacteuren van Vezel waarin ze regelmatig schrijft over het creatief gebruik van wollen garens.

De lesdagen zijn:

  • 4 en 18 oktober 13.30 - 16.00 uur maar in overleg kan de les een uur eerder  beginnen in november en december i.v.m. de wintertijd

  • 1, 15 en 29 november

  • 13 december                              


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.