Verven en vilten met Charity en Harm

30-08-2018 10:00  tot   01-09-2018 17:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Leer hoe door het gebruik van Surface design de mooiste vilten kleding gemaakt kan worden en geef hier vervolgens een extra dimensie aan doordat u de zijde waarop u vilt zelf verft . Daarmee bepaalt u de uitstraling van de jurk of top/rok van uw dromen. Charity zorgt ervoor dat u aan het einde van de workshop samen met de andere cursisten in uw outfit op de foto kunt!

Deze workshop is gericht op het creatief werken met vilt en dan met name Surface design. Verschillende technieken en materialen waarmee ruwe, gladde of geornamenteerde oppervlakten gemaakt kunnen worden, zullen aan bod komen.

Tijdens de workshop maakt u een Nuno-vilten kledingstuk waarbij Charity u uitlegt hoe plooien gevilt kunnen worden om hier extra volume aan te geven en waar op gelet moet worden om de perfecte pasvorm te creëren.
U leert hoe u een eigen patroon kunt veranderen zodat het geschikt is als patroon voor een gevilt kledingstuk en hoe u door het gebruik van verschillende vezels en andere materialen een interessant oppervlakte kunt maken. En daarnaast zal met hulp van Harm Harms ook het verven van de stof waarop en eventueel andere materialen waarmee u gaat vilten aan de orde komen. Zo kunt u helemaal zelf bepalen welke uitstraling uw kledingstuk krijgt!

Het is voor deze workshop wel prettig als u al enige kennis van het vilten hebt want u moet grote stukken vilten.

De dagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur en de workshop is natuurlijk inclusief een uitgebreide lunch verzorgd door Paco.


Deze workshop is exclusief wol en zijde maar de verf die u gebruikt in het atelier zit bij de prijs in evenals het gebruik van hulpmaterialen zoals noppenfolie , zeep etc.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.