Tweedaagse: "Wandpaneel vilten"

03-11-2023 02:00  tot   04-11-2023 08:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.


Wandpanelen van vilt

 

 

In twee dagen gaan we een wandpaneel van vilt maken. 

We doorlopen de verschillende stappen van voorbereiding (plan maken, keuzes maken in maten, voorbereiding zoals het maken van halfproducten (verven van zijde, maken van half vervilte wol e.d.) en dan natuurlijk de uitvoering, het maken van het vilt door een groot doek of  verschillende kleinere doeken te maken, het maken van het frame en het uiteindelijk opspannen en bevestigen van de doeken op het frame.

Voorafgaand aan de workshop wordt gevraagd een plek te kiezen waar het wandpaneel/ wandpanelen moeten komen te hangen en maten en foto’s van de plek/ruimte mee te nemen.

Prijs van materialen wordt ter plekke op basis van verbruik bepaald.

 

Voorlopige opbouw van het programma

Dag 1

  • Toelichting op een aantal werken

Aan het werk

  • Plan maken 
  • Verzamelen materialen/ voorbereiding materialen/ half fabrikaten
  • Start neerleggen

Dag 2

  • Neerleggen/ vilten/
  • Frame maken, opspannen en definitieve samenstelling bepalen


Éen doek wordt opgespannen op een houten frame. Dan heb je één wandpaneel. Met meer panelen kan je een samenstelling maken, in zijn simpelste vorm een tweeluik maar dat kunnen er natuurlijk ook veel meer worden. .


Prijs van materialen wordt ter plekke op basis van verbruik bepaald en de materialen waar je slechts weinig van gebruik zijn inbegrepen bij de prijs van deze Tweedaagse. 

Zo heb je de mogelijkheid om een rijk oppervlak te maken van wol en zijde en kun je zelfs de materialen verven in de kleur die je nodig hebt . Een spannend avontuur met een heel eigen wandpaneel als resultaat.


 

 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een vegetarische lunch met soep, sap, salade en fruit.