Tweedaagse Surface Design met Eke Krug en Mariet Rankenberg

21-04-2022 04:00  tot   22-04-2022 10:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Tweedaagse  Surface Design (21 en 22 april 2022)
€ 225,00 225.0 EUR Het bewerken, veranderen en manipuleren van stof en vezels door middel van diverse technieken staat deze beide dagen centraal. Naast een stukje theorie en praktische uitleg is er veel ruimte voor het zelf bezig zijn en uitproberen. En daarmee een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en een meerwaarde opleveren in je eigen werk.  

 

De eerste dag staat in het teken van druk- en transfertechnieken, een ontdekkingsreis in kleur aanbrengen op stof door middel van drie verschillende technieken die ook goed samen kunnen werken in een ontwerp.

- Stof bewerken met transferverf: door transferverf van papier op stof over te brengen, komen de kleuren tot leven.

- Een afbeelding overbrengen op textiel, ook wel lamineren genoemd, met behulp van zelf geprinte afbeeldingen.

- Monotype: een eenmalige afdruk op papier, textiel of een ander oppervlak met behulp van zowel de gelliplate (een zachte gelplaat) als de glasplaat (hard).

 

Op dag twee wordt verder gewerkt met en op de lappen van dag één. Die kunnen bewerkt worden met verschillende textiele technieken, denk aan hand- en/of machinaal borduren en naaien of aan het manipuleren van de stof. Je kunt een lap ook voorzien van bijvoorbeeld haak- en/of breiwerk of combineren met nog andere (niet textiele) materialen als papier, kralen, tyvek, plastics, metaaldraad, etc.  


Deze tweedaagse wordt gegeven van 10 u. tot 16.30 u op de volgende data:
 

21 en 22 april 2022 


 


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.