Totally Transformed

08-03-2024 10:00  tot   09-03-2024 16:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Masterclass Cherilyn Martin 8 & 9 maart 2024
€ 295,00 295.0 EUR

Totally Transformed

 

In deze tweedaagse masterclass onder leiding van Charilyn Martin ga je experimenteren met een breed assortiment aan stoffen en deze op verschillende manieren bewerken.
Tijdens deze dagen wordt er gewerkt met transfer, resist en manipulatie technieken om een selectie van de nieuwste non wovens, geweven synthetische stoffen en natuurlijke stoffen te transformeren.
De spannende resultaten zijn geschikt om toe te passen in veel textiele projecten.

Transferverf wordt hoofdzakelijk gebruikt om synthetische stoffen te kleuren. Met het gebruik van Transfix is het mogelijk ook natuurlijke stoffen te kleuren/verven met dezelfde verf.
Onder de non wovens gaan we de mogelijkheden van Evolon, Lutradur, en diverse polyestervliezen onderzoeken.
Met natuurlijke stoffen gaan we experimenteren met diverse gewichten katoen en wol, plus geweven polyesterstoffen.

Kleureffecten worden onderzocht met transferverf in combinatie met sjabloneren en collages maken. We bouwen lagen kleur op zodat diverse kleurmengingen en diepte ontstaan.
Texturen en het creëren van dessins wordt onderzocht met Crayola krijtjes in combinatie met frottage en Rubbing plates.

Reliëf en 3d effecten worden gecreëerd wanneer de stoffen vervormd worden door te stikken, rimpelen en vouwen en daarna te verhitten. Deze technieken dienen ook als een resist wanneer kleur toegevoegd wordt.
Oppervlakten worden verder getransformeerd wanneer ze gelamineerd worden met Polyfilm.
Als laatste laag gaan we de oppervlakten bewerken met transfer folies in combinatie met diverse dubbelzijdig plakvliezen; zoals, Mistyfuse, plakvlieseline en hot spots.
Er bestaat de mogelijkheid om verder te borduren met de hand of met de naaimachine.

Je maakt tijdens cursus een stalenboek welke dient als inspiratie voor toekomstige projecten. Deelnemers beginnen ook aan een eigen project (bv. een kleine Totally Transformedquilt, borduurwerk of 3D object) met de kennis opgedaan tijdens de workshop.

Over de docent:

De in Engeland geboren Cherilyn Martin is afgestudeerd in borduren en textiel aan de Manchester Metropolitan University. Vervolg kunst studies aan de Bristol University maakten haar educatie compleet. Op dit moment woont en werkt Cherilyn in Nederland als kunstenaar en docent.
Na vele jaren te hebben gewerkt met stoffen en steken, geniet Cherlilyn nu van de uitdagingen die papier en mixed media bieden.
Ze is geïntrigeerd door de mysterieuze wereld van grottempels, ondergrondse mijnbouwsystemen en verlaten begraafplaatsen die de sporen laten zien van de mens en de elementen.
Het vastleggen van zowel de mens zijn aanwezigheid als zijn afwezigheid heeft haar gebracht bij themas als rouw en herdenking, vaak door het gebruik van papier laat ze de kwetsbaarheid van het bestaan zien. 

Ze blijft het oppervlak verkennen en verlegt de grenzen van materialen en technieken om complexe oppervlakken met verborgen betekenissen te creëren.

Icoon voor Geverifieerd door de community


Odoo CMS - een grote afbeelding
Odoo CMS - een grote afbeelding

 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.