Themaweek: Bloemen

06-06-2017 04:00  tot   10-06-2017 11:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar, de inschrijftermijn is verstreken.


Geïnspireerd door de tentoonstelling in het Fries Museum over Sitsen organiseert Hawar dit jaar een themaweek over het hoofdmotief van de sits; de bloem. Een week lang staat alles in het teken van bloemen, bloemmotieven en bloemvormen.

 

Wat gebeurt op de verschillende dagen in de bloemenweek:

Dinsdag en woensdag (6 en 7 juni)  gaan we bloemstillevens maken met Marieke Smink

Donderdag (8 juni) geeft Berry Rutjes les in het maken van zijden bloemcorsages

Vrijdag (9 juni) gaan we tulpen breien met Constance Willems

Zaterdag (10 juni) maken we ecoprints met Minka de Weerd

Net zoals afgelopen jaar met de Japanweek kan ook in de Bloemenweek weer op de afzonderlijke dagen ingeschreven worden of voor de hele week.

De bloemstillevens van Marieke Smink worden gemaakt door stoffen, garens en draden in verschillende lagen met elkaar te verbinden. Speciaal voor de bloemenweek gaan we dit keer ook met sits stoffen aan de slag en gebruiken we de prachtige bloemmotieven hiervan. Maar we gaan ook aan de slag met transfer, de punch- en naaimachine en indien gewenst met druktechnieken. Natuurlijk kunt u een bloemstilleven maken voor aan de wand maar u kunt er ook uw jeansjasje of - broek mee versieren !


Natuurlijk kan in een bloemenweek het verven met planten niet ontbreken. 

Op zaterdag 9 juni verzorgt Minka de Weerd een workshop 'T-shirt met eco-print' bij Hawar.Met bladeren (die om die tijd in ruime mate voorhanden zijn) en in combinatie met ijzer zullen we van de bladeren afdrukken maken op textiel. Daarbij zullen we werken met shirts/kleding/stoffen, die door de deelnemers zelf meegebracht worden. Dus heb je saaie shirts, shirts/sjaals waar een vlekje op zit, shirts die al lang ongedragen in je kast hangen, neem het mee en tover het om in een uniek shirt, dat je weer met plezier zult dragen! Belangrijk is dat het kleding voor het grootste deel uit plantaardige materialen bestaat: linnen, katoen, viscose, ramie.De workshop geeft voldoende handvatten om ook zelf thuis met deze techniek aan de slag te gaan!

Laat je verrassen door wat de natuur te bieden heeft en hoe het wonderlijke proces zijn sporen achterlaat op je kleding.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordererkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.