Techniekavond: vilten

15-02-2017 19:00  tot   15-02-2017 21:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Maak kennis met de onbegrensde mogelijkheden van de vilttechniek. Ondanks al zijn ervaring ontdekt Harm Harms toch nog altijd nieuwe toepassingen. Hij heeft stoffen voor modeontwerpers gevilt, een shibori techniek dankzij krimp bedacht en zelfs een eigen viltmachine uitgevonden.
Als je echt wilt begrijpen wat vilten is en kennis wilt maken met al die mogelijkheden, kom dan naar deze techniekavond over vilten.

Odoo CMS - een grote afbeelding

De techniek avonden zijn bedoeld als een laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een techniek.  De docent laat u de verschillende mogelijkheden zien en de resultaten die hieruit voortvloeien, al dan niet in combinatie met andere textiele technieken. Daarnaast wordt er zelf gewerkt aan een klein projectje. De ideale manier dus om met een nieuwe techniek kennis te maken, uit te vinden wat er allemaal mogelijk is met een textiele techniek waar u al wat van weet en uit te proberen of een bepaalde techniek eigenlijk wel wat voor u is. 

De tweede techniekavond op 15 februari zal Harm Harms u begeleiden vanaf de basis van het vilten en meenemen op avontuur langs de vele mogelijkheden die het vilten biedt. 

Harm is een expert in het gebruik maken van de eigenschappen van wol en vilt om zo tot de meest ingewikkelde vormen en combinaties van texturen te komen. Laat u inspireren door de oneindige mogelijkheden! 

Techniekavonden in 2017 - alle onderwerpen

Klik hier voor een overzicht van alle techniek avonden

25 januari - Transfer technieken met Marieke Smink
15 februari - Vilttechnieken met Harm Harms
15 maart - Spelen met punch - en naaimachine met Marieke Smink
26 april - Zijdeschilderen met Harm Harms
17 mei - Werken met transparante vliezen; soluties, solvy en ultra solvy met Mariet Rankenberg
28 juni - Vlechttechnieken met Esmé Hofman, Vlechtwerkvormgever
20 september - Kaarden, spinnen en twijnen met Mathilde Jongbloed
25 oktober - Freeform knitting met Mathilde Jongbloed
29 november - volgt binnenkort
13 december - Temari ballen maken met Mathilde Jongbloed

 

Heeft u zelf nog een leuk onderwerp waar u graag meer over zou willen weten of een techniek die u eens uit zou willen proberen, laat het ons weten! 


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.