Schilderen op zijde met Harm Harms

11-03-2023 01:00  tot   11-03-2023 07:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

De zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. In deze cursus leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om ze te beïnvloeden. Schilderen op zijde of aquarelleren op zijde is van abstract tot figuratief spelen met kleur en alle elementen die daar aan verwant zijn.


De zijde glijdt door je handen. Het licht weerkaatst in een zachte glans. De verf staat klaar. Je hebt een idee van kleur. De verf vloeit door de stof. De ene kleur schuift de andere aan de kant. De kleuren vloeien in elkaar. Alles in slow motion.  Elke keer als je de verf opbrengt, gaat de kleur z’n eigen gang. De natuur van de kleur leren kennen en met deze kennis de kleur weer beïnvloeden. In deze cursus leer je de wetmatigheden van kleur en verf en de methodes om ze te beïnvloeden. Verven op chiffon is weer anders dan het verven op pongé of satijn. Hoe beter we de verf in de hand hebben, des te beter komt de voorstelling tot z’n recht. Schilderen op zijde of aquarelleren op zijde is van abstract tot figuratief, spelen met kleur en alle elementen die daar aan verwant zijn.

De stof en de natuur van de verf helpen mee om een fraai resultaat te bereiken.

Deze cursus is van 10 tot 16 uur. Tussen de middag verzorgt Paco een uitgebreide lunch voor u en natuurlijk wordt er voor koffie en thee gezorgd. 

Deze workshop is  ook inclusief verf.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een vegetarische lunch met soep, sap, salade en fruit.