Natuurlijk verven drie-daagse workshop

01-08-2024 10:00  tot   03-08-2024 16:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Workshop natuurlijk verven (1 t/m 3 aug 2024)
Inschrijven kan tot: 31-07-2024
€ 495,00 495.0 EUR Uitverkocht

Natuurlijk verven drie-daagse workshop met Adrian Salomé

 In deze driedaagse workshop Natuurlijk verven met Adrian gaan we aan de slag met wol en zijde en natuurlijk en plantaardige verfstoffen.

Het gaat het om het ontdekken van de verborgen kleurstoffen in planten, die hele levendige en intense kleuren kunnen geven of juist subtiele en genuanceerde tinten. Elk met een eigen unieke charme en schoonheid.

Experimenteren en onderzoeken hoe je met deze plantaardige verfstoffen een schitterend breed kleurenpalet kunt maken; de “Grand teints” en “Petit teints”, met voor- en na-beitsen , met over-vervingen van vezels, garens en stoffen van wol en zijde. 

Je maakt in deze drie dagen een stalen boek vol met recepten en voorbeelden van een grote groep natuurlijk en plantaardige verfstoffen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Op de vraag over waarmee gebeitst en geverfd wordt , antwoordde Adrian:

"In principe beits ik altijd voor met aluin en wijnsteenzuur en koop ik gedroogde verfstoffen in (wouw, meekrapwortel, cochenille, walnoot bolsters, etc). Ook verzamel ik wat er in de natuur/ berm bloeit/groeit daar ben ik altijd mee bezig. Verder gebruik ik geen andere chemicaliën die nadelig kunnen zijn voor de natuur (wel bestaande dingen als koperbuisjes, ijzer (roest)water)."

Odoo afbeelding en tekstblok

Een basispakket met verfmaterialen is inbegrepen bij de prijs  van deze driedaagse workshop, evenals  koffie/thee met iets lekkers en elke dag een heerlijke lunch op ons zonnige dakterras (bij goed weer).

Odoo afbeelding en tekstblok


 Na deze driedaagse workshop kun je zelf verder experimenteren met het plantaardig verven en zien wat er in de verschillende seizoenen te ontdekken valt in de natuur wat betreft natuurlijke kleuren.

Adrian is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke en plantaardige verfstoffen . Haar leermeester was Jantien Koobs, die haar kennis ook jarenlang deelde met de lezers van de Spin- en Verfkrant, de voorloper van Vezel.

Je kunt ook meer materiaal gaan verven waarmee je een groter werk kan gaan maken, Adrian gebruikt in de meeste van haar eigen kunstwerken natuurlijk geverfde wol, zie hieronder enkele voorbeelden van haar prachtige viltwerk:


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.