Kunstklas, beeldend werken met textiel met Marieke Smink

20-09-2021 10:00  tot   18-04-2022 12:30

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Dit evenement is uitverkocht, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enzovoorts. Maar wat je voor ogen hebt, komt er nog niet helemaal uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je eigen werk en de essentie van je werk te ontdekken, te leren van elkaar en met elkaar en zodoende te groeien.

De cursus bestaat uit 2 delen: het beeldend proces en oefeningen en praktische opdrachten op het gebied van vormgeving en theorie. Daarnaast ga je ook thuis aan de slag.

 Jouw eigen beeldend proces en beeldende ontwikkeling staan centraal tijdens deze cursus. Tijdens de 1e les maken we hiermee een start en iedere lesavond zetten we een nieuwe stap in dit proces. Je wordt hierbij uitgedaagd om vanuit een eigen thema te werken.  Marieke Smink, de docent werkt hierbij coachend en neemt je waar nodig aan de hand, je volgt jouw eigen route binnen de groep. Door persoonlijke feedback zorgen we voor maatwerk in deze cursus. Je krijgt opdrachten in de les, maar een deel werk je ook thuis uit om klassikaal en soms ook individueel te bespreken. 
Uiteindelijk doorloop je alle stappen die nodig zijn om tot nieuw en beter werk te komen, met meer verdieping. Je doet dit op jouw eigen niveau, binnen jouw mogelijkheden. Er is veel ruimte voor onderzoek, experiment en reflectie. Daarnaast wordt je uitgedaagd om buiten je eigen kaders te denken en af en toe uit je comfortzone te stappen, maar wel altijd op een veilige manier. Jouw proces en groei staan centraal. 

Daarnaast krijg je in de lessen praktische opdrachten en uitleg om bewuster te worden in je vormgeving. Je leert reflecteren en kijken naar je eigen werk en dat van anderen. We leren kijken naar beelden om de effecten daarvan vast te stellen. Je leert over de beeldaspecten zoals bijvoorbeeld kleur en compositie en deze bewuster te gebruiken. Je leert op verschillende manieren te kijken. Beeldanalyse en beeldende middelen, beeldtaal, techniek ondersteuning, training en oefeningen, het komt aan de orde in praktische opdrachten.  We eindigen met een groepstentoonstelling in de Hawar-galerie waarbij je leert wat erbij komt kijken om een goede tentoonstelling te maken en te regelen. 

Kortom wanneer je zin hebt om jouw werk naar een hoger plan te trekken in een veilige groep. Wanneer je open staat voor anderen en met elkaar en van elkaar wilt leren. Wanneer je wilt groeien ga dan mee met ons op deze ontdekkingsreis.


Deze Kunstklas  is op maandagavond van 19.00 tot 21.30 op de volgende dagen:

  • 20 september

  • 18 oktober

  • 1 en 29 november

  • 20 december

  • 24 januari

  • 14 februari

  • 7 en 28 maart

  • 25 april

  • en in overleg met de groep nog een dag om de eindtentoonstelling in te richten na afloop !


Als deelnemer aan een Hawar-Kunstklas heb je het recht om na overleg gebruik te maken van het atelier van Hawar.  Je betaalt dan slechts €25 per dag en er is ook nog de mogelijkheid om het appartement erbij te boeken.

Je kunt daar gebruik van maken als je bijvoorbeeld groot wilt werken en daar thuis geen ruimte voor hebt of gebruik wilt maken van de in het atelier aanwezige apparatuur zoals de kaardmolen, het plisseerapparaat , de punchmachine, het fixeerapparaat etc.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een vegetarische lunch met soep, sap, salade en fruit.