How to be a textile artist

16-03-2016 05:00  tot   20-03-2016 12:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
Er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar, de inschrijftermijn is verstreken.


Claudia Merx komt sinds 2010 jaarlijks naar Hawar om een masterclass te geven. De masterclass bestaat uit vijf dagen waarin je  samen met Claudia de diepte in gaat en leert hoe het creatieve proces bij de creatie van textiele kunst door jou vormgegeven kan worden. Ieder jaar weer wordt er een bijzonder proces op gang gebracht doordat Claudia met al haar ervaring precies weet hoe ze je inspireert te komen bij de essentie van je werk.


Claudia haalt je in eerste instantie uit je comfortzone en laat je een stroom in jezelf aanboren die niet altijd direct wil gaan stromen. Wat wil je bereiken? Wat wil je uitdrukken? Welke mogelijkheden zijn er om het gewenste tot stand te brengen? Hoe kun je een verbinding maken? Wat is de logische verbinding voor dit werk? Een ieder krijgt persoonlijke feedback en telkens weer inspiratie voor de volgende oefening, voor de volgende stap in het proces. Je proces is een ontdekkingstocht in materie, vorm, uitdrukking en zeggingskracht. Bij iedere oefening verfijn je je eigen proces, duik je er dieper in. Claudia ziet wat je in het vilt hebt gestopt, terwijl je je daar vaak zelf niet eens van bewust bent. In het Werk ziet zij de Mens en in de Mens ziet zij het Werk.

Het werk van Claudia zelf kenmerkt zich door een zeer subtiele kijk op materie, vorm, structuur, innerlijk, uiterlijk en betekenis van uitdrukking. Deze subtiele kijk kan zich alleen maar vertalen in subtiele materie door een zeer gedegen werkwijze. Claudia weet wat zij doet, hoe zij het doet en waarom zij het doet. Zij beheerst het vilten tot in essentie. Robuust vilt ziet er uit als robuust vilt, het is degelijk gemaakt, het is perfect handwerk met een bijzonder detail dat misschien nauwelijks opvalt maar essentieel is voor het werk. Subtiel vilt oogt bij haar verfijnder dan je ooit hebt gezien. De perfectie zit in de details.

Wat er gebeurt in deze masterclass is niet gemakkelijk te beschrijven, het is niet aansprekend maar wel groots.

Ieder jaar weer is er een groep mensen die een bijzondere stap in hun creatieve proces, in hun viltwerk en in hun persoonlijke ontwikkeling maken. Laat je meevoeren in het proces dat Claudia op gang brengt en ontdek kanten in je viltwerk en in jezelf die je niet eerder hebt ontdekt.

Wil je leren van deze Künstlerin? Schrijf je in voor deze bijzondere masterclass! 

Deze masterclass is inclusief dagelijks een uitgebreide lunch, koffie en thee, maar exclusief materiaal.


 Deel dit evenement 

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.

Een heerlijke werkplaats

Het is erg fijn werken in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel voor handen.