Drawing, printing, embroidery and sewing

04-04-2016 04:00  tot   06-04-2016 11:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag AantalDionne Swift is een veelzijdig en vernieuwend kunstenaar die allerlei textiele materialen en technieken graag met elkaar combineert. Dik industrieel vilt wordt door haar met verf en druktechnieken tot poëtische paneeltjes verwerkt. Op geverfde stof wordt met de machine bijgeborduurd en gepuncht.  

Dionne tekent als het ware met de naaimachine. Het zijn abstracte landschappen die een bepaalde sfeer overbrengen. In haar workshops wordt veel aandacht besteed aan tekenen en hoe je het beeld opbouwt. Je moet, voor je begint, weten welke kant je uit wilt. Ze leert je wat je moet doen om daar achter te komen. Je gaat op steeds weer andere manieren proberen je idee te bereiken. Zelf maakt ze vele proeven. Het zijn kleine paneeltjes van 20x20, waardoor ze de juiste handelingen die het doel zichtbaar maken, steeds beter helder krijgt. Goed opletten wat er tijdens het werken gebeurt en gebruik maken van toevalligheden die ontstaan, helpt mee aan het uiteindelijke resultaat. Ondanks het gebruik van meerdere technieken in één paneel worden haar beelden niet druk en overdadig maar blijven ze sober en krachtig. Het één versterkt het ander.

De cursusdagen zijn van 10 tot 17 uur en inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch van onze onze lunchkok Paco. Deze workshop is exclusief materiaal. 


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.