Dag van de duurzaamheid

10-10-2019 01:00  tot   10-10-2019 07:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal

De Dag van de Duurzaamheid is gratis, maar meldt u wel even aan!

Duurzame kleding/textiel. “Upcycling” van je eigen favoriete kledingstukken .

In het kader van de nationale campagne FAIR TRADE over Duurzame Kleding & Textiel is er in het Atelier van textielinstituut HAWAR een bijzondere activiteit. Op de Dag van de Duurzaamheid donderdag 10 oktober kun je van 10 tot 16 uur aan de slag  met allerlei technieken om je zelf meegebrachte kledingstukken op te pimpen en een langere levensduur te geven. “Upcycling” heet deze modieuze bewerking van je kwaliteitskleding die echt nog wel een opknapbeurt verdient om langer mee te gaan.

Zowel Harm Harms als echtgenote Meinie Wardenier, de oprichters van HAWAR, laten beiden verschillende verstel-technieken zien: hoe aan je oudere kledingstukken een aantrekkelijk aanzien te geven, juist door het zichtbaar maken van reparaties. “Visible mending” is volgens Meinie steeds meer een trend die ook jouw kleding van kwaliteitsstoffen een langere levensduur kan geven. 

Deelname op 10 oktober , de Duurzaamheidsdag wordt gratis aangeboden, mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit de Werkgroep Bewust Making (WBM Ooststellingwerf), die al jaren aan de weg timmert met speciale activiteiten op de scholen en acties ter bevordering van Duurzaamheid in het kader van FAIR TRADE in de Fair Trade gemeente Ooststellingwerf. Acties voor gebruik van “Fatsoenlijk Katoen” en eerlijke Kleding en Textiel, Mode en Design zoals die bijvoorbeeld ook in de opgeleefde Wereldwinkel van Oosterwolde te koop worden aangeboden.

Meld U aan en neem uw lekker dragende kleding van goede stofkwaliteit mee naar  Textielinstituut  HAWAR, gevestigd in het gebouw  van de voormalige Huishoudschool aan de Oosterwoldseweg 33 te Oldeberkoop.  De activiteiten beginnen om 10 uur 's morgens en worden om 4 uur afgerond. Deelname is gratis en is niet noodzakelijkerwijs voor de gehele dag bedoeld. Aanmelding is wel zeer gewenst.   Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen worder er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Harm schept de soep opTijdens onze lessen staat de hele dag fruit, water, thee en koffie op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, brood, streekproducten en salades.