Coilinglab

12-02-2016 10:00  tot   12-02-2016 15:00

Oldeberkoop, Nederland

Ticket Bedrag Aantal
De inschrijftermijn is helaas verstreken, neem contact met ons op als u vragen heeft.

Coiling oftewel “wikkelwerk” is een eeuwenoude techniek die van oudsher veel voorkomt in droge gebieden zoals Afrika waar gras het meest voorkomende inheemse vezelmateriaal is. Maak kennis met deze bijzondere techniek!


 In Nederland werd/wordt deze techniek toegepast in bijenkorven en Friese eendenbroednesten.  Deze techniek leent zich uitstekend voor het maken van mooie traditionele objecten maar daagt zeker ook uit tot experimenten met vorm, materiaal en kleur.

Tijdens het vlechtlab kunnen cursisten experimenteren met  traditionele en hedendaagse materialen en maken ze kennis met diverse techniek mogelijkheden.

Het lab is van 10 tot 15.00 en tijdens het lab wordt een eenvoudige lunch geserveerd.

Materialen zitten niet bij de prijs inbegrepen, u kunt deze bij Hawar aanschaffen, maar u mag ze natuurlijk ook zelf meenemen. Boiling leent zich uitstekend voor het verwerken van om restjes vezels, draden en garens of lapjes.


 Deel dit evenement 

Een les volgen bij Hawar

Bij workshops, masterclasses en cursussen wordt er gewerkt in ons ruime en lichte atelier, alles is er mogelijk en alle gereedschappen zijn voorhanden. Daarbij heeft u het uitgebreide assortiment van onze winkel altijd dichtbij.
Lees meer over onze lessen  

Er wordt goed voor u gezorgd

Tijdens onze lessen staat de hele dag water, thee en koffie met wat lekkers op tafel. Tussen de middag verzorgen we een uitgebreide lunch met soep, sap, salade en fruit.