Galerie   open op vrijdag en zaterdag 13-17u

Naast onze winkel hebben we in Oldeberkoop een galerie. Hier stellen we werk ten toon van textielkunstenaars, docenten en de resultaten van onze studenten. We proberen elk jaar minstens twee tentoonstellingen te programmeren. De galerie is te bezoeken tijdens winkelopeningstijden en in de zomer, tijdens de bekende Open Stal kunstroute, is onze galerie elke dag te bezoeken.


Delen   

Huidige tentoonstelling

De elementen van Tao - Kunstgroep RRAAK

Tot en met 31 maart

__

  

Binnenkort in de Hawar galerie

Open Stal 2018: Caroline Bartlett

27 juli tot en met 26 augustus 2018

 Caroline Bartlett als onderdeel van de Open Stal-Kunstroute in Oldeberkoop . 

  

Voorgaande tentoonstellingen

Open Stal 2017 : Jeanette Appleton

28 juli tot en met 1 september 2017

Tijdens de Open Stal kunstroute in onze galerie een tentoonstelling van Jeanette Appleton. Open elke dag van 13u tot 18u, u bent welkom!

  


Kunstklas: In Beweging

10 juni tot en met 15 juli 2017

Textiel is je passie. Je vilt, je breit, je haakt, borduurt, quilt, verft, schildert ... daarbij heb je behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen.

De deelnemers aan de tentoonstelling "In Beweging" zijn bij Hawar het avontuur aan gegaan, om te leren, te ervaren, om het eigen werk en de essentie van het werk te ontdekken.

Reflecteren en kijken naar het eigen werk en dat van anderen. Beeldanalyse en beeldende middelen, techniek ondersteuning, training en oefeningen, het kwam allemaal aan de orde.

De resultaten van de Kunstklas 2016/2017 hangen nu in de Hawar Galerie!

U bent welkom!  Tijdens de expositie wordt er elke zaterdag gedemonstreerd: 10 juni Marga Veenstra /vilten, 17 juni Nan Zuiderveld/vilten en Dieneke Veenstra - punchen, 24 juni Janka Spijkerman/ haken, 1 juli Dieneke Veenstra /punchen, 8 juli Fieke Takens / mixed media en 15 juli Ellen Francke / machinaal borduren en Monique Faase / haken


Hieronder van links naar rechts het werk van Dieneke Veenstra, Margreet Lunsche en Janka Spijkerman.Textielkunst in klein formaat

5 februari tot en met 28 mei 2017

Hoogwaardige textielkunst in klein formaat was met Pasen te zien in Veere en gedurende de maand mei in Oldeberkoop. Kunstenaars uit o.a. Argentinië, Letland, de Verenigde Staten, Israël, Japan, Tsjechië en Nederland/ Zeeland tonen hun werk.

Te zien is werk van o.a. Cinzia LiVolsi, Italië; Wytske Zwetsloot, Nederland en Rolands Krutovs, Italië. Verder fijn borduurwerk zoals van Marie Louise Fijneman, zij combineert klassieke steken met vrij borduren. De Duitse Brigitte Kumpf verwerkt hedendaags materiaal zoals plastic folie voor haar gelaagde borduurwerk getiteld “Face to face”. Marie Noëlle Fontan uit Parijs toont een object van diverse aan elkaar genaaide zaadpeulen die vervolgens verweven zijn met metaaldraad. Het object oogt exotisch. 

De gejureerde expositie laat werk zien waar gebruik wordt gemaakt van oude bewezen technieken tot hedendaagse fijnzinnig laser snijwerk. De kunstwerken hebben een afmeting van maximaal 20x20x20 cm. Natuurlijke en synthetische materialen gaan hand in hand. Wie zich afvraagt wat textiel precies is, kan voor een antwoord op die vraag het best de uiteenlopende technieken komen bekijken.

Initiatiefnemer en organisator van deze expositie is Marijke Leertouwer


Op zaterdag - 20 mei van 1 tot 5 - is er een demonstratie van Sybrecht Bosker, één van de deelnemende kunstenaars. Zij laat zien hoe ze werkt. Welkom !
Look, stitch, look again!

3 februari tot en met 29 april 2017

De deelnemers aan Dionne Swift's workshops hadden niet verwacht dat ze met hun gewone naaimachine kunstwerken konden maken. Veertien studenten exposeren het werk, dat tijdens en na de masterclass is ontstaan, in onze galerie. 

Tijdens de European Artistic Craft Days op 31maart , 1 en 2 april is Hawar open van 10 - 17.00 uur

Op vrijdag  31 maart geeft Elly van Elp een demo  "Vrij machinaal borduren" en op 1 april ziet u Ellen Francke aan het werk. Zij laten zien hoe het werk dat ze exposeren tot stand is gekomen. Op 2 april demonstreert Bep Tool-Spijker het machinaal borduren en demonstreert Liesbeth Sneep het droogvilten met de punchmachine. De laatste demo wordt gegeven door Katrien Loonstra  op zaterdag 15 april van 1 tot 5 !

U bent welkom! Groepen kunnen ook buiten onze openingstijden een afspraak maken om deze expo te bezoeken.Celebration

1 oktober tot en met 31 december 2016

Ter ere van het 20 jarig bestaan van Texere hebben een aantal van de bij de organisatie aangesloten docenten en hun leerlingen werkstukken ingestuurd. Het daardoor een zeer gevarieerde tentoonstelling, zowel wat betreft de gebruikt technieken als het niveau van de resultaten.Versier jezelf

23 juli tot en met 21 augustus 2016

Tijdens de Open Stal tonen Elly van Elp, Birgit Los , Jannie Rozema en Rikki Vrieswijk handgemaakte sieraden.Mijn weg van vilt

4 september tot en met 24 november 2014

Mieke Werners geeft met zeventien werken inzicht in haar carrière als textielkunstenaar.   Van haar eerste viltwerken tot haar meest recente werk. 


Inspired by Sara Lechner

 tot en met 15 november 2013

Een expositie van alle werkstukken gemaakt door studenten van de masterclass met docente Sara Lechner in 2013


Marjolein Dallinga

 Onze expositie tijdens de Open stal kunstroute in 2013

 Marjolein Dallinga groeide op in Groningen, tegenwoordig woont en werkt ze in Canada. Met haar organische viltwerkstukken is ze internationaal bekend, ze heeft onder andere gewerkt voor de kostuumafdeling van Cirque du Soleil