Op reis met Hawar

Op reis gaan en vakantie zijn voor velen met elkaar verbonden. We zoeken een plek om tot rust te komen, even weg uit het alledaagse en het gevoel van een heel ander leven. Maar ga je alleen of juist met anderen en wat doe je op de plaats van bestemming? De ervaring leert dat een plezierig gezelschap van gelijkgestemden en een ontspannen activiteit het verblijf tot een highlight maken. Dat is precies wat je van de Hawar vakantie kunt verwachten.

De bestemming 

In Frankrijk hadden we een villa in de Provence vlakbij Gordes en Roussillon. Twee leuke plaatsen om een excursie naar toe te maken. In Turkije beviel het Doga Pansiyon erg goed met de mooie tuin om in te werken, de grote gastvrijheid en het heerlijke eten. Het pittoreske dorpje Eski Datça was altijd verrassend, met de markt, strand en de haven die vlakbij waren met de lokale belbus die op zichzelf al een belevenis was. De tocht door de heuvels naar de zijdekwekerij was uniek evenals de opgravingen uit de Grieks-Romeinse oudheid.

Afgelopen jaar gingen we twee weken naar Spanje, naar een heel speciaal onderkomen bestaande uit grotwoningen. Een authentieke manier van wonen voor de regio van Purullena, vlakbij de schitterende stad Granada. Aan de hand van onze eigen Paco en de al even Spaanse Margriet waren de uitstapjes in de omgeving een fantastische belevenis, vele Spaanse deuren gingen open en natuurlijk was er ook een excursie naar het Alhambra. 

Vorig jaar gingen we naar Umbria in Italië, maar tegenwoordig houden we  zomervakantie-weken in Oldeberkoop in onze eigen school en in die weken is heel veel ruimte om ook te genieten van alles wat Friesland verder te bieden heeft want er wordt alleen 's morgens les gegeven.

Dit jaar- 2023- geeft Harm in oktober een workshop " Etsen , verven en vilten" in Frankrijk op uitnodiging van Esther Meijer van studio " Felt en fibers" , zie  www.feltenfibers.com en dat betekent dat u weer met ons kunt komen werken op een prachtige plek en zo een onvergetelijke vakantie kunt beleven. 

Hieronder een aantal foto's van de reizen in Turkije.